Liebritānija paziņo nepatīkamus jaunumus potenciālajiem viesstrādniekiem

foto: Reuters
foto: Reuters

Ieceļošana no valstīm, kas pievienojas Eiropas savienībai (ES), ir jāierobežo, pirmdien nolēmis paziņot Lielbritānijas vicepremjers un valdošajā koalīcijā ietilpstošās Liberāldemokrātiskās partijas līderis Niks Klegs.

Šobrīd jauno ES dalībvalstu pilsoņu ceļošanas un darba tiesības vecajās dalībvalstīs var ierobežot septiņus gadus, taču Klegs piedāvā šo periodu pagarināt, ņemot vērā ekonomisko nevienlīdzību starp valstīm, liecina viņa iecerētās runas teksts.

Turklāt viņš uzskata, ka tādām valstīm kā Lielbritānija jāļauj ierobežot viesstrādnieku ieceļošanu arī pēc "saudzēšanas" termiņa beigām.

"Ir tikai pareizi, un es to saku kā proeiropeiski noskaņotais, ka mēs reformējam pārvietošanās brīvību atbilstoši šīm realitātēm," savā pirmdienas runā grasās paziņot Klegs. "Nav runa par durvju aizbultēšanu, bet runa ir par cilvēku plūsmas uzmanīgu un godīgu līdzsvarošanu Lielbritānijā."

"Tas ir visu, Lielbritānijā dzimušo vai nē, interesēs, lai šeit dzīvojošie ļaudis būtu pārliecināti, ka, ES pievienojoties jaunai dalībvalstij, nebūs pārsteigumu un viņiem nebūs ne no kā jābaidās," savas runas uzmetumā uzsvēris vicepremjers.

Šobrīd ES kandidātvalsts statusu ieguvusi Albānija, Islande, Melnkalne, Serbija un Turcija, taču jaunais Eiropas Komisijas (EK) prezidents Žans Klods Junkers ir paziņojis, ka tuvāko piecu gadu laikā ES paplašināšanās nav gaidāma.

Klegs gatavojas arī paziņot, ka jāpārtrauc ieceļošanas atvieglojumi uzņēmējiem, kurus imigranti ļaunprātīgi izmanto, vispirms uzdodoties par biznesmeņiem, bet pēc ierašanās Lielbritānijā sākot strādāt mazapmaksātos darbos.


Написать комментарий