Briti sūdzas par sliktu medicīnu

foto: mirror.co.uk
foto: mirror.co.uk

Pēdējo četru gadu laikā Lielbritānijā pasliktinājusies medicīnas apkalpošanas kvalitāte un pat apdraud daudzu britu dzīvības. Šādu viedokli pauda bijušais Lielbritānijas kultūras, MIL un sporta ministrs Endijs Bernhems.

Uzstājoties Mančestrā, Bernhems pastāstīja, ka pēdējo četru gadu laikā pacientu apkalpošanas kvalitāte slimnīcās krīt kopš tā laika, kad valdība iesniedza nacionālās veselības aizsardzības sistēmas reformu plānu, – ziņo 33live.ru.

Pēc viņa vārdiem oficiālie dati liecina par to, ka 95% pacientu gaidīja pieņemšanu slimnīcu ātrās palīdzības nodaļās 4 stundas. Turklāt rindā uz ārstēšanos ir vairāk nekā 3 milj. cilvēku, bet vidējais ārstēšanas gaidīšanas laiks patlaban sastāda 9,1 nedēļas salīdzinājumā ar 8,3 nedēļām 2010. gada jūlijā, atzīmē Lielbritānijas laikraksts The Guardian.

Atzīmēsim, ka nebeidzama sūdzību plūsma pēdējā laikā tiek saņemta arī par Amerikas medicīnu. Kā liecina kompānijas Rasmussen Reports aptaujas dati, vairākums amerikāņu ar antipātiju izturas pret nacionālo likumdošanu veselības aizsardzības jomā. Galvenais neuzticības reformām iemesls ir ASV pilsoņu šaubas par piedāvājamās medicīnas palīdzības kvalitāti.

Vairāk nekā puse aptaujāto (57%) nelabvēlīgi izteicās par jaunajām veselības aizsardzības iniciatīvām. Šis rādītājs ir par 3% augstāks nekā pirms mēneša.  Maksimālais reformu pretinieku skaits tika fiksēts aprīlī – 58% aptaujāto. Turklāt tikai 39% amerikāņu atbalsta valdības iniciatīvas veselības aizsardzības jomā. No 2014. gada sākuma šis rādītājs ir kļuvis par zemāko Baraka Obamas pūliņu nacionālās medicīnas jomā novērtējumu.

 


Написать комментарий