Izraēla uzsākusi militāro operāciju Gazas sektorā

foto: ntv.ru
foto: ntv.ru

Izraēlas aizsardzības armija uzsākusi militāro operāciju Gazas sektorā, kuras mērķis ir iznīcināt Palestīnas kaujinieku izraktos tuneļus zem kopējās robežas.

Par to paziņoja valsts militārā pavēlniecība un politiskā vadība. Pirms tam konflikta puses apmainījās ar raķešu triecieniem.

Izraēla pārgājusi uz jaunu militārās operācijas Gazas sektorā fāzi. Valsts valdība paziņojusi par militārās operācijas sākumu, ziņo ria.ru.

„Premjerministrs Benjamins Netanjahu un aizsardzības ministrs Moše Jaalons norādījuši ievest karaspēku Gazas sektorā ar mērķi iznīcināt teroristu tuneļus”, – aģentūrai paziņoja Izraēlas valdības vadītāja preses sekretārs. Pie virszemes operācijas karaspēki pārgājuši desmit dienas pēc operācijas sākuma, kura līdz šim brīdim aprobežojās ar tālvadības triecieniem no gaisa un jūras.

Iepriekš pēc humanitārā pamiera beigām (17. jūlijā 16:00 pēc Maskavas laika) Izraēlas gaisa spēki trāpījuši 35 Gāzes sektora mērķos. Skarto objektu vidū ir bruņojumu ražošanas fabrika, desmit raķešu palaišanas iekārtas un 11 tuneļi, ziņo ITAR-TASS.

Pēc Palestīnas aģentūras „Maan” datiem Gāzes sektorā Izraēlas Gaisa spēku trieciena rezultātā gājis bojā 4 gadus vecs zēns. Vēl trīs bērni tika nogalināti Izraēlas lidmašīnu uzlidojuma laikā.

Pēc humanitārā pamiera noslēgšanās Gāzes sektora radikāļi izlaiduši vairāk nekā 100 raķetes uz Izraēlas pilsētām. Vēl sešas pārtvēra pretgaisa aizsardzības sistēma „Dzelzs kupols”. Viena raķete nokrita Aškelonas pilsētas teritorijā un izraisīja ugunsgrēku. 

17. jūlijā Izraēlas pretgaisa aizsardzības sistēma virs Aškelonas notrieca no Gāzes sektora palaisto bezpilota lidaparātu. HAMAS paziņoja, ka bezpilota lidaparāts tika palaists, lai iznīcinātu mērķi pretinieka aizmugurē.


Написать комментарий