Krievijā rosina atjaunot impērijas laiku karogu

foto: EPA
foto: EPA

Krievijas Valsts domes deputāts Mihails Degtjarovs (Liberāldemokrātu partija) iesniedzis izskatīšanai parlamentā likumprojektu, kurā ierosina par oficiālo Krievijas simbolu pasludināt melndzeltenbalto karogu, ceturtdien vēsta laikraksts Diena.

Šim trīskrāsu karogam bija oficiāls statuss Krievijas valstī no 1858. līdz 1896. gadam. Pašlaik to savos saietos un publiskos mītiņos izmanto Krievijas nacionālisti. Piemēram, ik gadu notiekošajos Krievu maršos pārsvarā izmanto tikai šādus karogus.

Deputāts paudis viedokli, ka pašreizējais baltzilsarkanais Krievijas karogs par valsts simbolu tika pasludināts bez publiskas apspriešanas un pēc ASV rīkojuma. "Pašreizējā karoga ieviešana Borisa Jeļcina valdīšanas haosa laikā netika apspriesta ar tautu, nekādi pētījumi netika veikti, visus lēmumus valstī deviņdesmito gadu sākumā pieņēma pēc amerikāņu padomnieku diktāta," teica Degtjarovs.

Savukārt impērijas karogs apliecinot laiku, kad Krievijai tika pievienota Austrumprūsija, Aļaska, Kaukāzs, Polija, Baltija, Vidusāzija un Somija. "Nozīmīgiem notikumiem, kā Krimas atgriešana un Muitas savienības izveide, jānotiek zem impērijas karoga."

17.07.2014 , 13:30

Juris Tihonovs , Diena.lv


Написать комментарий