Aizdomās par 4350 eiro kukuļdošanu, lai tiktu nodrošināta netraucēta robežas šķērsošana, aizturēts kāds Gruzijas pilsonis. Kratīšanas laikā VID izņēmis 326 400 cigaretes „Pall Mall" un skaidru naudu - 6450 eiro, portāls „Delfi" uzzināja VID.

Kriminālprocess sākts šā gada jūlijā. VID atklāja, ka no 20.jūnija līdz 7.jūlijam kontrabandisti veica cigarešu ar Baltkrievijas Republikas akcīzes markām kontrabandu lielā apmērā no Baltkrievijas uz Latviju. Cigaretes tālāk tika realizēts Eiropas Savienības valstīs bez muitas iestāžu atļaujas, noslēpjot cigaretes transportlīdzekļos un piekabēs speciāli izveidotās slēptuvēs. Izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka organizētās grupas līderis - Gruzijas pilsonis nodeva kukuli 4350 eiro apmērā, lai nodrošinātu kontrabandas kravām netraucētu Latvijas robežas šķērsošanu.

Minēto shēmu laika posmā no 2014.gada 20.jūnija līdz 7.jūlijam organizēja Gruzijas, Baltkrievijas un Ukrainas pilsoņi, kuru pastāvīgā dzīvesvieta ir Baltkrievija.

Šīs personas atzītas par aizdomās turētajiem. Diviem no aizdomās turētajiem - 1977.gadā dzimušajam Gruzijas un 1977.gadā dzimušajam Ukrainas pilsonim 9.jūlijā pēc izmeklētāja ierosinājuma Ziemeļu rajona tiesa piemēroja drošības līdzekli - apcietinājumu, savukārt 1978.gadā dzimušam Baltkrievijas pilsonim piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Kopumā kriminālprocesa ietvaros veiktas četras  kratīšanas divās aizturēto personu automašīnās un divās puspiekabēs.

Šobrīd kriminālprocesā turpinās pirmstiesas izmeklēšana un izmeklēšanas interesēs plašāka informācija netiek sniegta.