Tūkstošiem palestīniešu steidz pamest Gazas joslas ziemeļdaļu

foto: Reuters
foto: Reuters

Tūkstošiem palestīniešu svētdien automašīnās, zirgu un ēzelīšu vilktos pajūgos un kājām steidz pamest Gazas joslas ziemeļdaļu, kur Izraēla kopš otrdienas turpina operāciju "Aizsardzības asmens", zino LETA.

Izraēlas uzlidojumos Gazas joslai šai laikā gājuši bojā 166 palestīnieši, bet ievainoto skaits pārsniedz tūkstoti, paziņojis palestīniešu ārkārtējās palīdzības dienestu preses pārstāvis Ašrafs al Kudra.

Saasinoties konfliktam starp Izraēlu un radikālo islāmistu grupējumu "Hamas", Lielbritānijas, Francijas, Vācijas un ASV diplomātisko dienestu vadītāji Vīnē gatavojas apspriest pamiera iespējamību.

Francijas ārlietu ministrs Lorāns Fabiuss jau aicinājis izsludināt pamieru postošajā konfliktā, savukārt Itālijas ārlietu ministre Federika Mogerīni un Vācijas ārlietu ministrs Franks Valters Šteinmeiers nākamnedēļ plāno doties uz Tuvajiem Austrumiem.

Svētdien dzīvību zaudējuši trīs cilvēki, tai skaitā pusaudzis, kas atradās savās mājās, un sieviete kādas bēgļu nometnes teritorijā, bet visvairāk upuru operācija prasījusi sestdien, kad gājuši bojā 56 cilvēki.

Izraēlas pusē upuru līdz šim nav bijis, lai gan Izraēlas pilsētās kopumā nokritušas vairāk nekā 660 "Hamas" raķetes un vēl 173 raķetes pārtvērusi Izraēlas pretgaisa aizsardzības sistēma.

Izraēla naktī uz svētdienu iesūtīja Gazas joslas ziemeļdaļā jūras kājnieku vienības, vēršoties pret vietām, no kurienes palaista lielākā daļa raķešu. Izraisījās apšaudīšanās, kurā saskaņā ar Izraēlas radio ziņām viegli ievainoti četri izraēliešu karavīri. Informāciju par sadursmēm apliecinājusi arī "Hamas" puse. Uzbrukums sākās tikai dažas stundas pēc tam, kad ANO drošības padome vienbalsīgi aicināja abas konfliktā iesaistītās puses atgriezties pie pamiera, ar ko 2012.gada novembrī noslēdzās to iepriekšējais konflikts.

No Izraēlas lidmašīnām svētdienas rītā kaisītas skrejlapas, kurās Beit Lāhijas apkaimes iedzīvotāji aicināti atstāt operācijas rajonu un "viņu pašu drošības labad" doties uz dienvidiem.


Написать комментарий