Saistībā ar Ukrainas notikumiem Latvija «melnajā sarakstā" iekļauj vēl 16 personas

foto: la.lv
foto: la.lv

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V) ieceļošanas aizlieguma jeb tā dēvētajā melnajā sarakstā iekļāvis papildu 16 personas saistībā ar notikumiem Ukrainā.

Kozlovskis telekanāla LNT raidījumā "900 sekundes" atzina, ka Ukrainas notikumu kontekstā ir "melnajā sarakstā" iekļāvis 16 personas, bet šis saraksts vēl tiks papildināts.

Kā norādīja ministrs, nevēlamo personu sarakstā ir iekļauti ne tikai Krievijas pilsoņi, bet arī Eiropas Savienības valstu pilsoņi, kuru aktivitātes aktivitātes neveicinātu Latvijā mieru un saticību.

Jāatgādina, ka šogad ministrs Latvijas "melnajā sarakstā" bija iekļāvis 18 personas, no kurām daļa saistītas ar terorisma riskiem.

Imigrācijas likumā teikts, ka Latvijā nav tiesīgs ieceļot un uzturēties ārzemnieks, kurš saskaņā ar Imigrācijas likumu iekļauts "melnajā sarakstā" vai par kuru iekļauts ziņojums Šengenas informācijas sistēmā, lai liegtu ārzemnieka ieceļošanu un uzturēšanos Šengenas līguma dalībvalstu teritorijā.

Likumā teikts, ka iekšlietu ministrs lemj par ārzemnieka iekļaušanu sarakstā, ja pastāv kāds no septiņiem apstākļiem, piemēram, kompetentām valsts iestādēm ir pamats uzskatīt, ka ārzemnieks rada draudus valsts drošībai un ārzemnieka ieceļošana nav vēlama citu iemeslu dēļ, pamatojoties uz valsts iestāžu sniegto atzinumu.

Ja ārzemnieks ir Latvijai nevēlama persona (persona non grata), par viņa iekļaušanu sarakstā lemj ārlietu ministrs.


Написать комментарий