“AirDog” BBC reportiera dēļ nokrīt no liela augstuma

foto: laughingsquid.com
foto: laughingsquid.com

Lielbritānijas lielākās mediju kompānijas BBC reportieris pēc izmēģinājuma brauciena sajaucis taustiņus uz tālvadības pults un izslēdzis gaisā esošu "AirDog" bezpilota lidaparātu, liekot tam nokrist zemē, ziņo LETA.

BBC žurnālists Ričards Teilors, gatavojot reportāžu par latviešu radīto bezpilota lidaparātu "AirDog", pamanījies likt tam avarēt. Viņš izmēģinājis lidaparāta sekošanas spējas, braucot ar velosipēdu, un, pabeidzot braucienu, jautājis "Helico Aerospace Industries" komandai, kā "AirDog" nosēdināt. Aparāta nosēdināšanai uz "Airleash" aproces nepieciešams ilgāk paturēt nospiestu kādu no taustiņiem, bet Teilors nospiedis nepareizo taustiņu, kas lidaparātam gaisā esot licis izslēgt dzinējus.

Pagaidām ziņu nav, vai un cik nopietnus bojājumus piedzīvojis "AirDog" prototips, bet paši tā veidotāji ne reizi vien uzsvēruši sava veikuma izturīgumu un iespējas veikli nomainīt bojātās detaļas. "Helico Aerospace Industries" vadītājs Edgars Rozentāls piezīmēja, ka Teilors nejauši esot iedarbinājis lidaparāta ārkārtas izslēgšanas funkciju, ko nākotnē plānojot pārlikt uz vairāku taustiņu kombināciju.

Intervijā telekanālam BBC Rozentāls arī pastāstījis, ka patlaban viņa komanda aktīvi strādājot pie optiskās šķēršļu noteikšanas sistēmas, kas ļaušot "AirDog" izvairīties no sadursmēm. Kā jau ziņots, tad kolektīvās finansēšanas vietnē "Kickstarter" par jaunāko mērķi nolikta 1 000 000 ASV dolāru (732 278 eiro) savākšana, kas ļaušot visos lidaparātos bez papildus samaksas iestrādāt šo sistēmu.

Latviešu projektam par bezpilota lidaparātu, kas, automātiski sekojot, ļauj filmēt sportistus, noticējuši vairāk nekā 740 cilvēki, kas pūļa finansēšanas vietnē "Kickstarter" ļāvis savākt vairāk nekā 674 000 dolāru (496 025 eiro).

Lai projekts izdotos, pūļa finansēšanas kampaņai sākotnēji tika uzlikti 200 000 dolāru griesti (147 780 eiro).

Pārdošanas kampaņa kolektīvā finansējuma interneta vietnē "Kickstarter" tika sākta 16.jūnijā, 40 dienu laikā plānojot savākt noteikto summu. Jau ziņots, ka "JIC biznesa inkubatora" uzņēmums SIA "Helico Aerospace Industries" radījis pasaulē pirmo pašsekojošo bezpilota lidaparātu "AirDog" un sāk tā pārdošanas kampaņu ASV vietnē "Kickstarter", informēja uzņēmuma pārstāvis Andis Blinds.

Latvijas uzņēmums SIA "Helico Aerospace Industries", kas nodarbojas ar bezpilota lidaparātu tehnoloģiju attīstīšanu, nācis klajā ar savu pirmo produktu - bezpilota lidaparātu "AirDog", kas autonomi seko sportistam un filmē to ar "GoPro" sporta kameru. Šis ir pirmais šāda veida produkts pasaulē, kas nodrošina pilnvērtīgu bezpilota sekošanas un filmēšanas funkciju vienlaicīgi.


Написать комментарий