Vācijas uzņēmēji baidās, ka Ukrainas krīzes un sankciju pret Krieviju dēļ tiks zaudēti 25 tūkst. darbavietu

foto: itunews.itu.int
foto: itunews.itu.int

Vācijas ekonomikas Austrumu komiteja baidās zaudēt lielu darbavietu skaitu uz Ukrainas krīzes fona, ziņo interfax.ru. 2014. gada janvārī–aprīlī VFR eksports uz Ukrainu samazinājās par 31% jeb 500 miljardiem eiro, bet uz KF – par 14%.

„Ja visa 2014. gada laikā situācija būs tāda pati kā pirmajos četros mēnešos, būs apdraudēti 25 tūkst. darbavietu”, – piektdien paziņoja Vācijas ekonomikas Austrumu komitejas priekšsēdētājs Ekards Kordess.

Pēc viņa vārdiem diskusijas par iespējamajām sankcijām pret Krieviju ir „tīrā inde ekonomikas attīstībai”.

„Sankcijas vēl nav ieviestas, bet mēs ar tām pastāvīgi satricinām gaisu, kas noved pie ievērojama ekonomiskās attīstības krituma”, – piebilda Kordess.

Vācijas ekonomikas Austrumu komiteja ir kolektīvs Vācijas uzņēmēju savienību orgāns Vācijas ražošanas Federālās savienības ietvaros. Tas pārstāv uzņēmējus, kuriem ir darījumu intereses Krievijā, Baltkrievijā, Ukrainā, Dienvidaustrumeiropas valstīs, Kaukāzā un Centrālāzijā.

ES samita dalībnieki piektdien nepieņēma lēmumus par ekonomiskajām sankcijām pret Krieviju, bet viņi atzīmēja, ka jauni ierobežojumi var būt pieņemti jebkurā brīdī. Par to iet runa Eiropas Padomes materiālos par Ukrainu, kuri tika piektdien apstiprināti Briselē, – ziņo newsru.com.

EP norādīja, ka tā gatava pulcēties jebkurā brīdī, lai pielietotu tālākus ierobežošanas pasākumus, kuri nepieciešamības gadījumā var tikt ieviesti bez kavēšanās.

Līdz 30. jūnijam jāveic pasākumi, kuru vidū ir trīs robežkontroles punktu atgriešana Ukrainai, ķīlnieku atbrīvošana un „būtisku pārrunu” sākums par Ukrainas prezidenta Petro Porošenko miera plānu.


Написать комментарий