Biķernieku pamatskolā un Špoģu Mūzikas un mākslas skolā noslēdzās siltināšanas darbi

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Portāls Gorod.lv jau ziņojis, ka divās Daugavpils novada izglītības iestādēs – Biķernieku pamatskolā un Špoģu Mūzikas un mākslas skolā – piedalījās Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta (KPFI) konkursā un guva atbalstu.

Daugavpils novada domes Attīstības nodaļas projektu koordinatore Guna Smelcere paziņoja portālam Gorod.lv, ka Biķernieku pamatskolas ēkā tika siltināts cokolu, fasāde, bēniņi, kā arī uzstādīts siltumenerģijas skaitītājs, savukārt Špoģu Mūzikas un mākslas skolā tiks siltinātas ārsienas, cokols, bēniņi, nomainīti durvju bloki, rekonstruēti ieejas mezgli. 13.jūnijā izglītības iestādes tika pieņemtas ekspluatācijā.

Pēc G.Smelceres vārdiem, kopā ar pamatdarbiem un papildu būvdarbiem, kā arī autoruzraudzību Biķernieku pamatskolas renovācija izmaksāja 176 270 eiro, bet Špoģu Mūzikas un mākslas skolas – 156 810 eiro.

Jāatzīmē, ka projektu realizācijas rezultātā Biķernieku pamatskolā ogļskābās gāzes emisiju izdevies samazināt par 50865.90 kg CO2 gadā, bet Špoģu Mūzikas un mākslas skolā – par 23119.27 kg CO2 gadā.


Написать комментарий