Premjere par Krievijas lidmašīnām: Mūs mēģina iebiedēt!

foto: Delfi
foto: Delfi

NATO patruļlidmašīnas pirmdien virs Baltijas jūras neitrālajiem ūdeņiem pie Latvijas teritoriālo ūdeņu ārējās robežas identificējušas Krievijas armijas agrīnās brīdināšanas un vadības sistēmas lidmašīnu "A-50", ziņo LETA.

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V), komentējot jautājumu par Krievijas lidmašīnām pie Latvijas robežām, žurnālistiem sacīja, ka tā ir "zināma spēka demonstrācija" un "iebiedēšanas taktika". Šādu taktiku Krievija izmantojot arī Ukrainā un citur, piebilda valdības vadītāja.

Portāls Mixnews.lv jau ziņoja, ka Krievijas armijas lidmašīnas tuvu Latvijas teritoriālajiem ūdeņiem pēdējā laikā manītas īpaši bieži. Pagājušajā nedēļā NATO gaisa telpas patruļlidmašīnas veica 13 kaujas lidojumus, lai identificētu neatpazītus gaisa kuģus Latvijas pierobežā.

Pagājušā ceturtdienā NATO patruļlidmašīnas netālu no robežas konstatēja 16 Krievijas armijas lidmašīnas, un tas bija līdz šim lielākais vienā dienā identificēto lidmašīnu skaits. Krievijas lidmašīnas manītas arī pagājušajā piektdienā un svētdienā.

No 9.jūnija līdz 20.jūnijam Baltijas valstīs, kā arī Vācijā notiek ASV Eiropas spēku vadītās starptautiskās militārās mācības "Saber Strike 2014". Mācības notiek vienlaikus ar uzņemošās valsts atbalsta mācībām "Baltic Host 2014" un jūras spēku mācībām "Baltops 2014".

Krievijas Aizsardzības ministrija informējusi, ka arī Krievija Kaļiņingradā pagājušo otrdien sākusi militārās mācības. "Mācības notiek laikā, kad Eiropā notiek starptautiskās mācības "Saber Strike 2014" un "Baltops 2014"," norādījusi ministrija.

Kaļiņingradas mācībās iesaistītais karavīru skaits, kā arī Aizsardzības ministrijas bruņojums ir salīdzināms ar karavīru, ieroču un militārā aprīkojuma skaitu NATO dalībvalstu mācībās uz robežas.

Saistībā ar Krievijas bruņoto spēku lidmašīnu biežo parādīšanos Latvijas robežu tuvumā NBS paaugstinātu trauksmi pagaidām nav plānots ieviest.


Написать комментарий