Daugavpiliešiem un pilsētas viesiem parādīs izteiksmīgu neprofesionālas mākslinieces mikrokosmosu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Gudrie no senseniem laikiem apgalvo, ka cilvēkam nevis nauda, sakari un iespējas ir pats galvenais, bet māka priecāties par katru savas dzīves mirkli, atrodot brīnišķīgo ierastākajās un parastākajās lietās.

Tieši tad dzīve iemirdzas visās varavīksnes krāsās un kļūst laimīga un priecīga.

Saskatīt skaistumu vienkāršajā un iepazīties ar viņas mikrokosmosu daugavpiliešus un pilsētas viesus aicina neprofesionāla, bet ļoti talantīga māksliniece Ērika Popova. Viņas personālizstādes atklāšana notiks ceturtdien, 19. jūnijā plkst. 17:00 viesnīcā Park Hotel Latgola.

Mūsu pilsētas mākslas cienītājiem Ērikas Popovas vārds jau ir pazīstams. Pirms vairākiem gadiem viņa jau izstādīja savus darbus viesnīcas foajē kopā ar kolēģi Irinu Beļacku izstādē „Saldais kokteilis”. Pērnā gada beigās Irina organizēja savu personālizstādi, tagad atnākusi Ērikas Popovas kārta.

Kā paskaidroja autore, viņas personālizstādes nosaukums „Skaistums vienkāršajā vai Mans mikrokosmos” runā pats par sevi un parāda viņas iekšējās pasaules daļu un to, kā viņa redz apkārtējo pasauli. „Manā nedaudz ideālistiskajā pasaulē vienkārši motīvi uz audekla pārvēršas sarežģītā krāsu pinumā, kur nav vietas problēmām, skaudībai un skumjām. Man gribējās attēlot to labāko, ko es redzu sev blakus: kaut kādas bērnības atmiņas un mūsu Latgales dabas skaistumu”, – pastāstīja māksliniece.

Neskatoties uz to, ka Ērikai Popovai nav mākslas izglītības, ar glezniecību viņa nopietni nodarbojas jau sen, no bērnības. Viņa ir dzimusi Līvānos, pēc specialitātes ir inženiere konstruktore un vada būvniecības uzņēmumu, kas pēc viņas domām ļoti noderēja glezniecībā.

Jau mācību laikā RTU mācību specifikas dēļ viņa daudz uzmanības veltīja grafikai, bet pēdējā laikā viņai patīk strādāt ar eļļas krāsām. Aktīvi piedalās dažādās izstādēs un plenēros. Daudzi viņas darbi atrodas privātās kolekcijās ne tikai Latvijā, bet arī ārzemēs. Turklāt viens no viņas darbiem atrodas M. Rotko centra krātuvēs.


Написать комментарий