Šonedēļ Jekabpilī rūks motori – klāt «Motoru svētki 2014»

foto: jekabpils.lv
foto: jekabpils.lv

Šogad jēkabpiliešus un pilsētas viesus atkal priecēs "Motoru svētki 2014", vienā dienā pulcējot četras dažāda veida sacensības. "Motoru svētki 2014" notiks sestdien, 21. jūnijā, visas dienas garumā Līgo svētku noskaņās, ziņo Jēkabpils pašvaldības portāls.

Šogad jau trešo reizi notiks rallijsprints "Viduslatvija", kas pagājušajā gadā pirmo reizi startēja kā Latvijas čempionāta oficiālais posms, un pēc izcilām atsauksmēm iekļauts arī šā gada kalendārā. Pagājušajā gadā bija seši posmi, bet šogad jau astoņi, no kuriem seši būs Krustpils novada ceļos, bet pēdējie divi notiks Jēkabpils pilsētā. Lai gan šā gada pilnu Latvijas sezonu mūsējais Mārtiņš Svilis nebrauc, tomēr Jēkabpilī pagājušā gada šī rallijsprinta uzvarētājs kopā ar stūrmani Ivo Pūķi startēs! Kopumā pieteikušās 43 ekipāžas, starp kurām ir divas lietuviešu, pa vienai no Somijas, Lielbritānijas un Krievijas.

Tāpat jau trešo gadu Jēkabpili pierūcinās ātrumlaivas Daugavā, kur risināsies Latvijas čempionāta 2. posms. Pagājušā gada skatītāju apmeklētība un atbalsts bija liels, tāpēc šogad iepriecinām līdzjutējus ar vēl nebijušām sacensībām –ūdensmotociklu Latvijas čempionāta posmu. Līdz ar to Daugavas akvatorijā vienlaicīgi blakus būs iespēja vērot gan ātrumlaivas, gan ūdensmotociklus!

Arī šogad Jēkabpilī būs motoparaplānu veiklības sacensības, kurās tiks izcīnīts Jēkabpils Kauss. Motoparaplānu sacensības notiks laukā starp "Depo" un Neretas ielu, bet pie sacījuma, ka būs ideāli laika apstākļi. 

Visas dienas garumā no pulksten 12.00 līdz 18.00 Pļaviņu ielā un laukumā pie Tiesu nama notiks dažnedažādas atrakcijas ģimenēm ar bērniem. Būs rallija auto simulators, kāpšanas siena, piepūšamās atrakcijas, seju apgleznošana un dažādi garšīgi našķi.

Pulksten 16.00 pie dīķa aiz Tiesu nama visus pārsteigs “Dubļu ērglis 2014”!

"Motoru svētku 2013" oficiālajā atklāšanā pulksten 11.30 Vecpilsētas laukumā visus priecēs automašīnu ziedu parāde “Limuzīns Jāņu nakts krāsā”, savukārt noslēgumā un sportistu apbalvošanā, kas norisināsies turpat Vecpilsētas laukumā no pulksten 21.00, ikkatram būs iespēja piedalīties gardēžu pasākumā “Vēl vien cuciņ!”, aizrauties ar Lielbritānijas mākslinieku “The Dream Engine” šovu un vērot vēl nebijušu uguņošanu. Pēc oficiālā noslēguma – zaļumballe līdz rītam kopā ar grupām “Ilūzija” un “Kreicburgas ziķeri”.


Написать комментарий