Ģimenes svētkos Latgales zoodārzā tika svinīgi paziņoti trīs bruņurupuču vārdi

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā zināms, maija nogalē Latgales zoodārzā tiek rīkoti Ģimenes svētki „Zoomaifest”.

Minētie Vācijā tradicionālie svētki tiek veltīti dabas atdzimšanai pēc ilgas ziemas un vasaras sagaidīšanai un šogad ceturto gadu pēc kārtas tika organizēti sadarbībā ar Vācu biedrību „Erfolg”.

Pēc pasākuma rīkotāji vārdiem, šī gada svētki bija daudz vērienīgāki, un tos apmeklēja daudzi ne tikai mūsu, bet arī citu pilsētu iedzīvotāji.

Svētku apmeklētājiem bija iespēja piedalīties ekskursijā pa zoodārzu, apmeklēt vairākas radošās darbnīcas, piedalīties konkursos, viktorīnās un loterijās, nofotografēties kopā ar pasākuma viesiem – bebri Bruno un kaķi Rudi, Cūkmenu, Vilku un Sarkangalvīti.

Kā tika plānots, svētkos tika svinīgi paziņoti trīs purva bruņurupuču, kuri tiks palaisti brīvībā, vārdi. Zoodārza direktors Mihails Pupiņš aicināja interesentus izdomāt skanīgus, nesarežģītus un skaistus vārdus.

Rezultātā bruņurupučus nosauca par Žaku, Tīnu un Auroru. Minētie vārdi tika ierakstīti dzīvnieku pasēs, un vēlāk tiks reģistrēti arī citos nepieciešamos dokumentos.

Par vienu no galvenajiem svētku aktivitātēm kļuva bruņurupuču skriešanās sacīkstes, kurās uzvarēja Īrijas „pārstāve”. Vācijas „pārstāve” ieņēma 2.vietu, Spānijas – 3.vietu.

Ģimenes svētkos valdīja draudzīga gaisotne, un pasākuma apmeklētājus priecēja arī saulains laiks.



Написать комментарий