Daugavpils pilsētas domē pastāstīja par gaidāmajiem Pilsētas svētkiem

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Otrdien, 27.maijā, Daugavpils pilsētas domē notikušajā preses konferencē paziņoja par nozīmīgākajiem gaidāmo Pilsētas svētku pasākumiem. Kā zināms, Pilsētas svētku svinēšana sāksies jau nākamnedēļ.

Kultūras pārvaldes vadītāja Eleonora Kleščinska pastāstīja, ka gaidāmo Pilsētas svētku programma un informācija par pasākumu dalībniekiem būs atrodama bukletos.

Saskaņā ar tradīciju, Pilsētas svētku pasākumi sāksies mikrorajonos, no pirmdienas līdz ceturtdienai tajos notiks 4 koncerti, kuros piedalīsies vietējie radošie kolektīvi.

Pēc E.Kleščinskas vārdiem, piektdien, 6.jūnijā, kad tiks uzņemti Pilsētas svētku viesi, muzeja pagalmā notiks rokkoncerts ar jauniešu kolektīvu piedalīšanos, bet vakarā Kultūras pilī ne tikai VIP personas, bet arī visi daugavpilieši varēs apmeklēt maestro Raimonda Paula koncertu.

6.jūnijā plkst.21:00 Vienības laukumā uzstāsies leģendārā latviešu grupa „Jumprava”, kura šogad svin 30 gadu jubileju.

Kā ierasts, galvenā Pilsētas svētku svinēšanas diena būs sestdiena, 7.jūnijs, kad notiks vairāki interesanti pasākumi – piemēram, tradicionālais gājiens pa centrālajām pilsētas ielām, kurā piedalīsies aptuveni 1 500 cilvēku, tostarp 17 izglītības iestāžu pārstāvji un 30 firmu un organizāciju pārstāvji.

Pilsētas centrā uz dažādām skatuvēm uzstāsies Daugavpils radošo kolektīvu pārstāvji – vairāk nekā 260 dalībnieki.

Vienības laukumā uz lielās skatuves uzstāsies profesionālie mūsu pilsētas un valsts kolektīvi, koncertā piedalīsies arī Daugavpils teātra baleta trupa.

Vakarā laukumā notiks Krievijas mūzikas grupas „Bi-2” bezmaksas koncerts, bet plkst.23:00 – svētku uguņošana Daugavas krastā.

Savukārt plkst.23:30 pilsētas jauniešus aicina uz nakts diskotēku Olimpiskajā centrā.

Svētdien vairāki pasākumi – koncerti, vēsturisko notikumu rekonstrukcija u.c. – notiks Daugavpils cietoksnī. Koncertos piedalīsies arī radošie kolektīvi no Vitebskas.

Pilsētas svētki noslēgsies ar Ūdens šovu Vienības laukumā (plkst.22:30), bet 23:00 sāksies Uguns šovs.


Написать комментарий