TV3: Grigule krāpjas ar dzīvesvietas deklarāciju, Ždanoka maksājusi naudu par piketu

foto: ir.lv
foto: ir.lv

Saeimas deputāte Iveta Grigule (ZZS), iespējams, krāpjas ar dzīves vietas deklarāciju, lai varētu saņemt 520 eiro transporta kompensāciju, proti, lai gan deputātes deklarētā dzīves vieta ir Ogres novads, viņa pati un lauku māju iemītnieki atzina, ka politiķe pastāvīgi dzīvo Mārupē, ziņo TV3 raidījums "Nekā personīga".

Grigule pēdējo reizi parlamenta sēdē piedalījās 10.aprīlī, bet 6.maijā iesniegusi slimības lapu, un aprīlī algā saņēmusi 1615 eiro, savukārt 522 eiro viņa saņēmusi transporta izdevumu kompensācijā, kas deputātam pienākas, ja viņš dzīvo ārpus Rīgas.

Kā savā amatpersonas deklarācijā norādījusi Grigule, viņai ir četri namīpašumi Mārupē, Krapē, Skrīveros, kā arī Siguldā, taču par savu oficiālo dzīvesvietu deputāte ir norādījusi Krapes pagasta Spārniņus.

Līdz 2012.gada pavasarim Grigule gan bija deklarējusies Mārupē un kompensācijās par transporta izdevumiem saņēma aptuveni 70 latus, vēsta raidījums, norādot, ka Saeimā neviens nekontrolējot vai deputāts dzīvo savā deklarētajā dzīvesvietā.

Grigule neko neētisku nesaskatot saistībā ar piešķirto transporta kompensāciju, turklāt radījumam norādījusi, ka saņemot par maz naudas, lai varētu veidot savu reklāmas kampaņu EP vēlēšanām.

"Nekā personīga" parādīja arī vēl vienu kompromitējošu materiālu. Saeimas videokamēras fiksējušas, ka "Latvijas Krievu savienības" (LKS) līdere Tatjana Ždanoka pēc piketa parlamenta ēkā maksāja naudu biedrības "Krievu sabiedrība Latvijā" vadītājai Tatjanai Favorskai, ziņo "Nekā personīga".

Ždanoka Saeimas frakciju namā nodevusi naudu Favorskai pēc piketa, kas 15.maijā noticis pie parlamenta, "protestējot pret reformām mazākumtautību skolās, kā arī politisko cenzūru un aizliegumu raidīt TV kanālu "RTR"". Gan Saeimas vadība, gan iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V) plāno pārbaudīt parlamenta novērošanas kameru fiksēto epizodi.

Uzreiz pēc piketa Ždanoka un Favorska iegāja Saeimas frakciju ēkā, kur arī notika naudas nodošana. Ždanoka deva Favorskai vairākas 50 eiro nomināla banknotes. Toreiz Ždanoka aģentūrai LETA apgalvoja, ka naudas nodošana ar piketu nekā nav saistīta, un tās esot viņas un Favorskas "personīgas lietas", kam nav nekādas publiskās nozīmes.

Savukārt "Nekā personīga" norāda uz aizdomām par partijas atbalstītāju uzpirkšanu. Raidījumam LKS pārstāves skaidroja, ka šī nauda bijis parāds par kādu pirkumu Šveicē, kad tur bijusi krievu valodas mācībām veltītā konferencē.

Ždanoka raidījumam skaidrojusi, ka Favorska viņai ir laba draudzene un no Šveices atvedusi pulksteņus. Abas LKS pārstāves apgalvo, ka naudas summa bija ap 300 eiro liela.


Написать комментарий