ASV noliedz Kerija paziņojumu par Izraēlu kā par aparteīda valsti

foto: islamnews.ru
foto: islamnews.ru

ASV cionistu lobiji un Izraēlas pilsoņi ir sašutuši par valsts sekretāra Džona Kerija izteikumu, kurš paziņoja, ka Izraēla riskē kļūt par aparteīda valsti, ja neizdosies rast Palestīnas–Izraēlas konflikta risinājumu.

Kā atzīmē itar-tass.com, cionistu lobiji ASV ir tik ietekmīgi, ka jebkurš viņu aizvainojums, pat iedomāts, tiek uzskatīts par politiski bīstamu. Proizraēlas „Cīņas pret goda aizskaršanu” līgas vadītājs Ābrahams Foksmans nosauca Kerija paziņojuma par „nediplomātisku, neapdomātu un netaisnīgu”.

Kerija komentārus 27. aprīlī publicēja portāls The Daily Beast, kura rīcībā bija arī valsts sekretāra uzstāšanās audio ieraksts slēgtā sanāksmē ar ASV, Rietumeiropas, Krievijas un Japānas augstu stāvošu personu un ekspertu grupu, – ziņo islamnews.ru.

„Divu valstu lēmums būs vienīgā reālā alternatīva. Tādēļ, ka unitāra valsts beidzas vai nu ar to, ka pārvēršas par aparteīda valsti ar otrās šķiras pilsoņiem, vai nu kļūst par valsti, kura grauj Izraēlas kā ebreju valsts potenciālu”, – teica Kerijs. – Pēc tam, kad jūs šos ietvarus radāt prātā, ka šāda ir realitāte, galu galā jūs saprotat, ka tas ir nepieciešams – sasniegt divu valstu līderu saskaņu, kuri vakar pateica, ka viņi ir cieši apņēmušies to izdarīt”.
Notušēt skandālu saistībā ar publikāciju mēģināja oficiālā pārstāve Džena Psaki, kura paziņoja, ka Kerijs „neuzskata un ne publiski, ne konfidenciāli nav teicis, ka Izraēla ir aparteīda valsts”.

Tomēr nedaudz vēlāk viņa atzīmēja, ka Kerija vārdi neliecina par viņa vilšanos saistībā ar vājo Palestīnas–Izraēlas noregulēšanas virzību.


Написать комментарий