Daugavpilī talkā piedalījās apmēram 4 tūkst. cilvēku

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šogad Latvijas Lielajā talkā 26. aprīlī piedalījās apmēram 4 tūkst. Daugavpils iedzīvotāju, paziņoja pilsētas Komunālās saimniecības pārvaldes inženieris Kaspars Laizāns.

Šoreiz pilsētas iedzīvotāji bija ļoti aktīvi: tika pārsniegts pērnā gada rezultāts. KSP šogad saņēma 75 talkas pietikumus, bet pērn tika saņemti 43 pieteikumi.

Atgādināsim, ka šogad Latvijas Lielās talkas devīze bija „Tīra Baltijas jūra sākas tavā vannas istabā”. Talkas organizatori pievērsa uzmanību tam, ka sadzīvē izmantojamās ķīmiskās vielas nonāk gruntsūdeņos un piesārņo Baltijas jūru, tādēļ īpaša uzmanība tika veltīta ūdenstilpņu teritoriju un krastu sakopšanai.

Latvijas akcijas organizatori cer, ka līdz 2018. gadam mūsu valsts būs vistīrākā, un tad vairs nebūs nepieciešamības rīkot talkas. Tomēr pēc pilsētas mēra Jāņa Lāčplēša domām talka ir laba iespēja pievērst uzmanību apkārtējās vides stāvoklim un diez vai jāatsakās no šādas iespējas to uzlabot.
Šajās brīvdienās uz poligonu tika izvestas 50 tonnas Daugavpilī savākto atkritumu, bet palikušos atkritumus tiek plānots izvest līdz svētkiem.

 


Написать комментарий