Šogad talkos vismaz 1500 vietās visā Latvijā

foto: talkas.lv
foto: talkas.lv

Salīdzinot ar iepriekšējo gadu, šogad pirms Lielās Talkas, kas notiks sestdien, pieteikts vairāk talkošanas vietu, portālu Mixnews.lv informēja Lielās Talkas mediju koordinatore Zaiga Puškina.

"Šogad ir palielinājies talkošanas vietu skaits. Pagājušajā gadā piesārņotās vietas bija pieteiktas vairāk nekā talkošanas vietas. Šogad situācija ir pretēja, vairāk ir talkošanas vietu – kopsummā 1453," sacīja Puškina.

"Šogad, kā jau tradicionāli ierasts, visvairāk talkošanas vietu norādīts Rīgā – 144. Salīdzinoši liela aktivitāte ir arī Dobelē, Talsos un Ogrē," atklāja korrdinatore. "Mums ir sarkanie talkas maisi, kurus, līdzīgi kā iepriekšējos gados, savāks trīs nedēļu laikā. Līdz ar to iedzīvotājiem nav jāuztraucas, ja pēc talkošanas kaut kur vēl ir palikuši maisi, tie tiks savākti."


Viņa norādīja, ka savākti tiks tikai sarkanie maisi, tāpēc iedzīvotāji tiek aicināti neizmantot cita veida maisus, kā tikai Lielās Talkas organizatoru piedāvātos. Savāktie maisi tiks vesti uz atkritumu poligoniem visā Latvijā.

Vaicāta par uzstādīto mērķi – 2018.gadā kļūt par spodrāko valsti pasaulē – Puškina atbildēja, ka cer uz iedzīvotāju apzinīgumu.

"Šobrīd mērķis ir mazliet utopisks, bet mēs gribētu, lai cilvēki kļūst izglītotāki un tik daudz vairs nemēslo. Jo mazāk piegružosim apkārtējo vidi, jo mazāk būs jāvāc. Ja līdz 2018.gadam izdosies paaugstināt iedzīvotāju apzinīgumu šajā jomā, tad arī mērķis kļūst reālāks. Labi būtu, ja pēc tam cilvēki arī turpinātu talkošanas tradīcijas," piebilda Lielās Talkas pārstāve.


Написать комментарий