Francijas politiķis: Pret Krieviju vai nu sankcijas, vai neko 2

foto: forum.md
foto: forum.md

Rietumi nevēlas militāru konfrontāciju ar Krieviju Ukrainas dēļ, tādēļ vienīgais, kas var stāties pretī Putina apņēmībai, ir ekonomiskās sankcijas.

Šādu viedokli pauda bijušais Francijas ārlietu ministrs Alens Župē. Pēc politiķa vārdiem sankcijas jau sevi vienreiz attaisnoja Irānā, – ziņo russian.rt.com.

Rietumi ir bezspēcīgi pret Vladimira Putina „apņēmību” Ukrainā, domā bijušais politiķis. Kā ziņo Le Figaro, politiķis saskata tikai vienu veidu kā turēties pretī Maskavai – ekonomiskās sankcijas.

„Ne ASV, ne Eiropas Savienība nevēlas militāru konfrontāciju, jādara visu, lai no tās izvairītos”, – atzīmēja Župē. Tāpat bijušais ministrs paziņoja, ka „bezatbildīga spēka izmantošana” nav pieļaujama.

„Jāturpina meklēt dialogu ar Krieviju, bet tas ir ļoti sarežģīti, līdz šim brīdim mēs neesam guvuši panākumus”, – Župē vārdus citē Le Figaro. Francijas politiķis ir pārliecināts: „jāatjauno spēku līdzsvars” ar Maskavu tādēļ, ka „tas ir vienīgais, ko saprot Putins”.

Pēc bijušā ministra domām šo mērķi jāpanāk ar sankciju palīdzību – „tā vai nekā”. „Bieži saka, ka ekonomiskās sankcijas nav vajadzīgas, bet tā nav taisnība”, – paziņoja Župē – „Esmu pārliecināts, ja jau Irāna pamazām ir pārkārtojusies un atgriezusies pie pārrunu galda, tad tikai tādēļ, ka tās tauta cieta sankciju dēļ. Tas ir bēdīgi, ja cieš tauta, nevis vadība. Bet citas metodes šodien nepastāv”.

Francijas politiķis domā, ka Maskavu, tāpat kā Teherānu, var ietekmēt, jo Krievija ir „trausla valsts”, kurai ir „nepieciešami ārzemju investori”.


Написать комментарий

Man liekas, es atkal dzirdu premjerministru Nevilu Čemberlenu, kurš pēc Minhenes vienošanās panākšanas, ar ko 1938.gadā Vācijai tika atļauts okupēt daļu Čehoslovākijas, paziņoja, ka tā ir panākts miers:"peace for our time". Diemžēl sanāca pilnīgi pretēji.

Kaa tad ar tiem desanta baazes kuģiem? Nauda nesmird?

Написать комментарий