Daugavpils mērs pasūkstījās par to, ka pilsētnieki neizmanto velosipēdistu celiņus

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kārtējās Daugavpils domes tikšanās laikā ar žurnālistiem tika paziņots, ka pilsētā turpinās vienota velosipēdistu celiņu tīkla izveidošanas darbi, kuri galvenokārt tiek ierīkoti ielu rekonstrukcijas Eiropas projektu ietvaros.

Daugavpils mērs Jānis Lāčplēsis, komentējot šo jautājumu, paziņoja: „Ir savlaicīgi akcentēt uzmanību uz pastāvošajiem velosipēdistu celiņiem. Es nesen braucu pa 18. Novembra ielu, iebraucu pilsētā no Rēzeknes puses. Līdz Neredzīgo biedrībai ceļa būvniecības laikā ir izveidots lielisks velosipēdistu celiņš, bet velosipēdists brauca pa asfaltu, pa brauktuvi. Iespējams, ka mūsu iedzīvotāji nezina un nepamana, ka uz trotuāra ir speciāli izveidoti krāsaini velosipēdistu celiņu apzīmējumi. Jāizmanto tie risinājumi, kuri mums ir”.

Savukārt vicemērs Dmitrijs Rodionovs piebilda, kad Daugavpilī noslēgsies Eiropas projekti, pilsētā būs izveidots labs velosipēdistu celiņu tīkls. Tāpat vicemērs atzīmēja, ka, piemēram, Rīgā, lai ierīkotu velosipēdistu celiņus, nācās likvidēt 300 autostāvvietas, bet Daugavpilī velosipēdistu celiņu infrastruktūras attīstībai šādi upuri nav vajadzīgi.


Написать комментарий