Čehijas eksperts: Krievija ir nevis agresors, bet partneris 2

foto: noi.md
foto: noi.md


Krievija patlaban nerada draudus Eiropas valstīm, bet šī ideja ir mākslīgi radīta un tiek kultivēta, izdevumam Parlamentnilisty.cz paziņoja pazīstamais Čehijas politologs, Vaclava Klausa institūta analītiķis, Eiropas Parlamenta deputāta kandidāts Jans Lupomenskis.

Komentējot situāciju Ukrainā, Lupomenskis atzīmēja, ka „Ukrainas krīze nav melnbalta”. „Vai nu mēs, vai viņi. Tie, kuri neatbalsta ES, automātiski ir par Krieviju, komunisti un nez vēl kas. Tas nav nejauši. Šī ideja ir mākslīgi radīta un tiek kultivēta. Krievija šodien nerada mums draudus”, – teica Čehijas eksperts.

„Pamata atskaites punkts man ir jautājums: tas, ko tagad dara Krievija – dara to kā agresors vai reaģē uz mūsu soļiem no otras puses? Manuprāt, izmantojot šaha terminoloģiju, Krievija veic piespiedu gājienu, turklāt ļoti pamatotu”, – paskaidroja Lupomenskis.

Čehijas politologs domā, ka ne ASV, ne ES neinteresē parastu Ukrainas pilsoņu liktenis. Pēc viņa vārdiem „vislielākā traģēdija ir vienkāršu Ukrainas pilsoņu liktenis. Ukraina nav trofeja, kuru var iegūt un kuru iegūs Rietumi vai Austrumi”.

Lupomenskis atbalstīja bijušā Čehijas prezidenta Vaclava Klausa redzes viedokli, kurš domā, ka Ukrainas krīzi izprovocēja ASV un Rietumeiropa, – ziņo vz.ru.

Atgādināsim, ka Ukrainā 22. februārī notika varas nomaiņa, kurai bija valsts apvērsuma pazīmes. Augstākā rada atcēla no amata valsts vadītāju Viktoru Janukoviču, mainīja Konstitūciju, uzticēja prezidenta pienākumus spīķerim Aleksandram Turčinovam un nozīmēja prezidenta vēlēšanas 25. maijā.


Написать комментарий

68. gadā ar tak nekādu draudu nebija, vai ne?

Veca, uzticama čehu marksista-ļeņinista un boļševika viedoklis.

Написать комментарий