BBC veido raidījumu par Latvijas dalību ES

Publicitātes foto
Publicitātes foto

Aprīlī Lielbritānijas raidsabiedrība BBC sākusi filmēt raidījumu par Latvijas dalības Eiropas Savienībā (ES) 10.gadskārtu. Tika veiktas vairākas intervijas ar žurnālistu, dziedātāju un ierēdņiem.

BBC žurnālisti no piedāvātajiem uzņēmumiem, ko ieteica Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK), izvēlējušies Konditorejas fabriku "MARIO" (SIA "BALTĀS NAKTIS"). 14.aprīlī notika filmēšana uzņēmuma ražotnē Baložos.

Uzņēmums "MARIO" darbojas kopš 1995.gada un Baložos ar ES fondu atbalstu ražošanas ēku ir uzcēlis 2007.gadā. Tas par 100% ir vietējais ražotājs.

Uzņēmumā strādā ap 100 darbinieku, no kuriem sešas ir vienas ģimenes pārstāvji, kam arī pieder rūpnīca. Tieši šis apstāklis ļoti imponējis intervētājiem.

Gatavo produkciju eksportē uz 18 pasaules valstīm (tai skaitā Izraēli, ASV, Vāciju, Jaunzēlandi) un tas ir 40% no visa apjoma. No konveijeriem nonāk pāri 150 gardās produkcijas veidu: sausbaranciņas, dažādi cepumi, sausās brokastis, kukurūzas nūjiņas, prjaņiki, maize, tajā skaitā arī jau godalgota "Ķekavas" rupjmaize ar sēkliņām.

Uzņēmums attīstās un pēdējo divu gadu laikā ir veicis pamatīgi modernizāciju. Ar lielu interesi ražotni ekskursijās apmeklē arī skolnieki, daudziem no kuriem tās šķiet visinteresantākās un visgardākās, jo ir reālā iespēja aplūkot darbojošo uzņēmumu.


Написать комментарий