Daugavpils skolēni atklāja dažādas sava talanta šķautnes

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Latgales Centrālā bibliotēka (LCB) bieži vien rīko dažādas izstādes, kurās var apskatīt talantīgu daugavpiliešu un citu Latvijas pilsētu pārstāvju darbus.

Otrdien, 15.aprīlī, Mākslas dienu ietvaros bibliotēkā tika atklāta neparasta izstāde, kurā var apskatīt Daugavpils 3.vidusskolas skolēnu darba augļus.
Izstādē „Dažādi” ir apskatāmi portreti, kolāžas, papīra vitrāžas, grafikas darbi, ainavas, mozaīka. Kopumā izstādē tiek piedāvāti vairāk nekā 40 skolēnu mākslas darbi, kuri ir radīti, izmantojot dažādas tehnikas.

Vizuālās mākslas skolotāja Daiga Vasiļjeva pastāstīja portālam Gorod.lv, ka izstādē ir apskatāmi 3. – 11.klašu skolēnu mākslas darbi, kuri bija radīti mācību stundās, pulciņos, ka arī skolēnu brīvajā laikā.

Pēc skolotājas vārdiem, viņa vēlējās, lai ikviens no skolēniem iesaistītos šī gada Mākslas dienu pasākumos. „Esam ļoti dažādi gan dzīvē, gan radošajā darbībā, gan savu jūtu izpausmē, tomēr ļoti talantīgi; kāds labi zīmē, cits lieliski dzied, bet kāds prot just līdzi cilvēka nelaimei. Tieši šo dažādību vēlējāmies akcentēt mūsu izstādē”, paskaidroja D.Vasiļjeva.

Izstādes atklāšanā skolēni piedāvāja nelielu koncertu – viņi dziedāja akapellā, lasīja dzeju un spēlēja flautu.

Viena no pasākuma apmeklētājam atzīmēja, ka bērni nodemonstrēja unikālus darbus un talantu, tādēļ nav šaubu, ka mēs vēl dzirdēsim šo jauniešu vārdus.

Izstāde LCB Periodikas lasītavā būs apskatāma līdz aprīļa beigām.



Написать комментарий