Aizsardzības ministrs nomierināja Daugavpils un Latgales iedzīvotājus: militāro bāžu nebūs, draudu no ārpuses arī nav

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā ziņots, piektdien, 11.aprīlī, Daugavpili apmeklēja aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis.

Ministrs uz preses konferenci ieradās iepriekš noteiktajā laikā un paskaidroja, ka viņa darba vizītes galvenais mērķis esot tikšanās ar Latgales plānošanas reģionu un drošības jautājumu apspriešana, kas ir īpaši aktuāli sakarā ar neseniem notikumiem Ukrainā.

Pēc ministra vārdiem, dažu pašvaldību, kuras robežojas ar Krieviju, priekšsēdētāji uzraucas par iespējamiem draudiem no šīs valsts puses. Turklāt daži Latvijas politiķi daudz par to runā. Neskatoties uz to, ka zināms riska faktors tomēr pastāv, Raimonds Vējonis nomierināja žurnālistus un pierobežu reģionu iedzīvotājus, paziņojot, ka šobrīd uztraukumam nav pamata. Situācija tiek kontrolēta, militāro draudu nav, un gan pašvaldībām, gan augsti stāvošām amatpersonām jānomierina iedzīvotāji, nevis jāliek viņiem krist panikā.

Izrādījās, ka Daugavpilī (vismaz pagaidām) netiek plānots ierīkot NATO militārās bāzes. Pēc ministra vārdiem, iespējams, Ziemeļatlantijas alianses militārā bāze tiks ierīkota Liepājā, kura vienmēr tika uzskatīta par militāro ostu.

Tāpat NATO vajadzībām neplāno izmantot Daugavpils lidostu, jo ar Baltijas reģiona patrulēšanu nodarbojas Šauļu aviācijas bāze (Lietuva), kā arī Lielvārdes bāze un viena Igaunijas bāze. Tomēr, pēc ministra domām, vietējā lidosta noteikti jāattīsta un, būdams VARAM galva, viņš šo ieceri aktīvi atbalstīja.

Raimonds Vējonis norādīja uz patriotiskās audzināšanas trūkumu mūsu skolās un solīja, ka tuvākajā laikā apspriedīs šo problēmu ar izglītības un zinātnes ministri. Tāpat, pēc viņa domām, valsts iedzīvotājiem ir problēmas ar veselību un vispārējo fizisko sagatavotību.

Aizsardzības ministrijas galva uzskata, ka valstī pastāv vairākas problēmas, kuras nav saistītas ar ārējo un iekšējo drošību un kuras noteikti jāatrisina, piemēram, sociāli ekonomiskie jautājumi, kuri ir saistīti ar jaunu darba vietu radīšanu, darba algām un pensijām, sociālām garantijām.



Написать комментарий