KNAB briest reorganizācija, vēsta žurnāls

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Iekšēju konfliktu plosītajā Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) plānota reorganizācija, atsaucoties uz neoficiālu informāciju, ceturtdien vēsta žurnāls "Ir".

Žurnāls norāda, ka reorganizācijas rezultātā paredzēts izveidot analītisko dienestu un tas varētu nozīmēt operatīvo izstrāžu nodaļas vadītāja Jura Juraša vadītās struktūras pārformēšanu. Tieši viņa vadītajā nodaļā patlaban strādā analītiķi.

Tāpat neoficiāla informācija liecina, ka, līdzīgi kā ministriem, arī KNAB varētu tikt izveidots priekšnieka birojs.

"KNAB izdziest. Ir liels risks, ka drīz paliks tikai nosaukums," situāciju KNAB žurnālam raksturojis Jurašs.

Jau vēstīts, ka KNAB turpina pamest nodaļu vadītāji.

Martā KNAB nolēma pamest biroja Iekšējās drošības nodaļas vadītāja, bet iepriekš pēc pašas vēlēšanās atstājusi biroja Juridiskās un personālvadības nodaļas vadītāja pienākumu izpildītāja.

Argumenti aiziešanai no KNAB esot vairāki, proti, nespēja sastrādāties ar KNAB vadītāju Jaroslavu Streļčenoku, jo viņš esot devis nesaprotamus un neizpildāmus uzdevumus, bet pēc tam nav iedziļinājies argumentācijā, kāpēc uzdevumi nevar tikt izpildīti.

Tāpat KNAB priekšnieks objektīvu iemeslu dēļ neizpildītos uzdevumus atzīmēja kā darba trūkumus un savstarpējā komunikācija izveidojās saasinātā vidē.

Iepriekš vēstīts, ka bez atklāta konkursa izraudzīti kandidāti uz abiem nodaļu vadītāju amatiem un uz KNAB priekšnieka vietnieka korupcijas apkarošanas jautājumos amatu.

Uz priekšnieka vietnieka amatu, no kura Streļčenoks atlaida Juru Strīķi, kura patlaban tiesājas par šī lēmuma atcelšanu, piedāvāts kandidēt Drošības policijas (DP) izmeklētājam Aldim Višņevskim. Pagaidām gan viņš amatā nav apstiprināts.

Višņevskis, kurš saņēmis piedāvājumu kandidēt uz vakanto amatu, ir iesniedzis atlūgumu un DP vairs nestrādā. Višņevskis norādīja, ka pagaidām nav pieņemts darbā par biroja priekšnieka vietnieku.

Tāpat no 1.aprīļa DP vairs nestrādā Jānis Roze, kurš iepriekš tika minēts kā iespējamais kandidāts uz KNAB Iekšējās drošības nodaļas vadītāja amatu.

 


Написать комментарий