Atbildot uz jautājumiem par ceļu slēgšanu, pilsētas vadība norādīja žurnālistiem, ka informācija pieejama pašvaldības mājas lapā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

7.aprīlī Daugavpils pilsētas domē notika kārtējā preses konference, kurā daudzi (tostarp Domei lojāli) žurnālisti uzdeva vairākus jautājumus par pilsētas ceļu remontu un stāvokli.

Atbildot uz jautājumiem, Domes speciālisti ne reizi nelūdza pilsētniekus uztvert situāciju ar sapratni, tikai norādīja žurnālistiem, ka informācija pieejama pašvaldības mājas lapā.

Pilsētas plašsaziņas līdzekļu pārstāvjus interesēja, kādi darbi tiek veikti uz tramvaju sliedēm gar A.Pumpura ielu, kad tiks sakārtots šī ceļa segums, kā tiks organizēta autotransporta satiksme, kad tiks slēgta arka Daugavas ielā, kādi darbi tiek veikti Stropos, kur tika slēgts viens no ceļu posmiem. Tāpat pilsētas vadībai tika izteikts lūgums rast iespēju informāciju par ceļu slēgšanu, darbu veikšanu un apbraucamiem ceļiem sniegt vienā vietā, vienā datnē.

Jāatzīmē, ka augstākminētos jautājumus uzdeva ne tikai portāls Gorod.lv, tomēr pilsētas vadība tos uztvēra bez entuziasma.

Kopumā runājot par ceļu slēgšanu uz darbu veikšanas laiku, Daugavpils pilsētas domes iestādes „Komunālās saimniecības pārvalde” vadītājs Aivars Pudāns atzīmēja, ka apbraucamie ceļi esot saskaņoti ar speciālistiem, bet shēmas esot pieejamas pašvaldības mājas lapā. Tāpat A.Pudāns atzīmēja, ka pagaidām nezina, kā pilsētniekiem svarīgu informāciju varētu sniegt labāk, piebilstot, ka autovadītāji informācijai neseko un uz ceļa rīkojas „atkarībā no apstākļiem”.

Savukārt vicemērs Pēteris Dzalbe atgādināja, ka pašvaldības noteikumi nosaka, ka būvniekiem ir jāinformē iedzīvotāji par veicamajiem darbiem. Redzot, ka būvnieki to nedara, pašvaldības dublē Domes mājas lapā pieejamo informāciju – kartes, shēmas, darbu veikšanas datumus.

Tāpat Domē paziņoja, ka asfalta rūpnīcas vēl nav sākušas darboties, jo laikapstākļi neļauj likt asfaltu, tādēļ pilsētā notiek tikai sagatavošanas darbi. Tādējādi pilsētnieku sūdzības, kuras mūsu portāls pēdējā laikā saņem arvien biežāk, ir tikai sākums.


Написать комментарий