Portāls Gorod.lv piedāvā lasītājiem 1.aprīlī pašiem parūpēties par jokiem un smiešanos

foto: blogs.vancouversun.com
foto: blogs.vancouversun.com

Tiek uzskatīts, ka, katru dienu smejoties vismaz minūti, dzīvi var pagarināt par 5 minūtēm. Smieklus pēta pat īpaša zinātnes nozare – gelotoloģija, kura gatavo īpašus smieklu terapeitus. Smiešanās stimulē imūnsistēmu, mazina spriedze un bailes, noārda stresa hormonus organismā.

1.aprīlis visā pasaulē ir pazīstams kā Joku jeb Smieklu diena, kad cilvēki savā starpā izspēlē dažādus jokus un sīkas blēdības. Galvenais, lai jūsu jokiem noticētu, lai smieklīgi būtu visiem un jokiem nebūtu nepatīkamu seku.

Portāls Gorod.lv rūpējas par savu lasītāju veselību, tādēļ ik gadu 1.aprīlī publicēja ne tikai parastas ziņas, bet arī dažas nenopietnas, kuras lika cilvēkiem pasmaidīt. Savādi, bet šīs nenopietnas ziņas parasti ļoti saistīja cilvēkus un likās viņiem ļoti ticamas. Jāpiebilst, ka pēc kāda laika kādā nezināmā veidā gandrīz viss aprakstītais piepildījās.

Piemēram, pērn bijām pajokojuši par jauna Marka Rotko mākslas centra ieplānoto apmeklētāju skaitu, kurus varētu piesaistīt, organizējot pikanto festivālu „Mazais Erots” un, kā zināms, Centru gadā ir apmeklējis plānotais interesentu skaits – 90 000 cilvēku.

Jokojām par pašvaldību vēlēšanām, piedāvājot pilsētniekiem dažus vēlēšanu datumus, tā arī bija, jo balsis tika pārskaitītas.

Lasītāji noticēja arī jokam par jaunu sabiedrisko transportu, bet tramvaju infrastruktūras remonts ieilga.

Stāstījām par Daugavpils sadarbību ar Ķīnas pilsētu Harbinu, un mūsu valstī parādījās ķīniešu ciemati.

Šogad nolēmām iztikt bez jokiem, jo tie visi pēdējā laikā bieži vien piepildās. Tas ir riskanti, piemēram, pajokosim par to, ka pēc Kultūrvides darba grupas pieprasījuma tiks izdota pareizās galotņu un garumzīmju lietošanas pamācība, kas jāievēro pilsētas domes dokumentos, bet Daugavpils Universitāte izveidos šādu pamācību un izsniegs katram no deputātiem.

Vai ierosināsim konkursu „Jaunais Vilnis” rīkot pie mums, apvienojot ar tradicionālo „Augšdaugavu”. Kāpēc nē? Mūsu daba ir ļoti skaita, ezeru ir daudz, jaunā Višķu estrāde atbilst visiem Eiropas standartiem.

Mūsu dzīvē ir tik daudz smieklīga, ka nav obligāti kaut kas jāizdomā.

Tomēr atcerieties: smiešanās un labs noskaņojums ir labākas zāles pret bailēm un pārdzīvojumiem. Tā stiprina psihi un nervu sistēmu, tādēļ smejieties biežāk! Ja jums šķiet, ka smiekliem nav pamata, paskatieties apkārt vai atcerieties ko jauku un smieklīgu! Sveicam Smieklu dienā!


Написать комментарий