Francija pārtrauks piešķirt ukraiņiem „uzturēšanās atļaujas”

foto: bloknot.ru
foto: bloknot.ru

Francijas Bēgļu un apatrīdu aizsardzības pārvalde svītroja Ukrainu no valstu saraksta, kuras ievēro demokrātijas normas un cilvēktiesības.

Pēc pārvaldes ģenerāldirektora Paskāla Brisa vārdiem „uzticamo valstu sarakstā” atrodas valstis, no kurām ierodas bēgļi un lūdz patvērumu, bet tai pašā laikā šīs valstis ievēro tiesiskas valsts un cilvēktiesību principus. Lēmums ietekmēs bēgļu uzņemšanu Francijā. Pēc lēmuma publicēšanas „Oficiālajā valsts vēstnesī” tas stāsies spēkā, un ukraiņi zaudēs prioritāti, izskatot viņu pieprasījumus bēgļu statusa iegūšanai. Turklāt Francijas valdība reti piešķir bēgļa statusu valstu pilsoņiem, kuras neietilpst uzticamo sarakstā. Tādēļ tagad ukraiņi, pat iegūstot bēgļa statusu, nesaņems „uzturēšanās atļauju”, – ziņo bloknot.ru.

Patlaban „uzticamo valstu” sarakstā ir iekļauta Armēnija, Serbija, Gana, Indija, Melnkalne, Benina, Mongolija, Albānija, Tanzānija, Moldāvija, Maurīcija, Bosnija, Senegāla, Gruzija, Kaboverde, Maķedonija un Kosova. Šis saraksts darbojas no 2005. gada.


Написать комментарий