Mediji: Janukovičs plāno militāru operāciju Ukrainā

foto: ru.slovoidilo.ua
foto: ru.slovoidilo.ua

No amata atstādinātais Ukrainas prezidents Viktors Janukovičs šajā nedēļā paziņos par militāru iebrukumu vairākos Ukrainas reģionos, vēsta portāls topnews.ru.

Pēc žurnālistu rīcībā esošās informācijas Janukovičs paziņojumu izplatīs ar televīzijas starpniecību.

Iebrukt Kijevā Janukovičs netaisās, jo viņu pilnībā apmierina pašreizējais valsts sadalījums. Valsts Rietumu un Austrumu daļas ir tik sadrumstalotas, ka tām un to līderiem nekad nav pa spēkam vienoties par vienotu politisko kursu, raksta portāls.

Tiek norādīts, ka arī Kijevu šāds sadalījums pilnībā apmierinot, jo tas nozīmē, ka 25.maijā pašreizējā vara varēs mierīgi organizēt prezidenta vēlēšanas.

Vairāki dienvidaustrumu reģioni varētu tikt pievienoti Krievijai. Turklāt runa nav par Doņecku, kurā 85% iedzīvotāju ir etniskie krievi, bet gan valsts dienvidiem – Hersonas, Nikolajevas un Odesas reģioniem.

Daži Ukrainas plašsaziņas līdzekļi ziņo, ka Janukovičs it kā esot ieradies Harkovā un tuvākajā laikā paziņos par militārām operācijām pret pašpasludinātajām varas iestādēm. Paziņojums varētu tikt izplatīts 26.martā. Tiek pieļauts, ka militārās operācijas laikā Janukovičs paļausies uz pašaizsardzības spēkiem, kas sastāda aptuveni 30 000 cilvēku. Tāpat viņu pusē var nostāties armijas daļas un milicijas vienības.


Написать комментарий