Gulbis pēc neveiksmīga spēles sākuma Indianvelsā pārspēj Dimitrovu

foto: AP/scanpix
foto: AP/scanpix

 Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis otrdien Indianvelsas "Masters" sērijas turnīrā sasniedza ceturto kārtu.

Trešās kārtas mačā ar 20.numuru izliktais Gulbis nepilnu divu stundu laikā ar 2-6, 6-1, 7-5 pārspēja Bulgārijas sportistu Grigoru Dimitrovu, kurš bija izlikts ar 15.numuru.

Gulbis maču iesāka nepārliecinoši, jau pirmajā geimā dodot pretiniekam divkāršo breikbumbu. To bulgārs izmantoja ar pirmo piegājienu, tomēr jāpiebilst, ka tiesneši šajā epizodē pieļāva kļūdu. Dimitrovs savas serves geimu aizvadīja pārliecinoši un izvirzījās vadībā ar 2-0. Gulbis ar veiksmīgu servēšanu guva pirmo seta punktu, bet sekojošajās epizodēs abi sportisti veiksmīgi darbojās pie savas serves. Septītajā geimā Dimitrovs ieguva iespēju otro reizi lauzt latvieša servi. Gulbis pieļāva dubultkļūdu un nonāca iedzinējos ar 2-5. Brīnums pirmajā setā nenotika, un Latvijas labākais tenisists diezgan pārliecinoši zaudēja.

Otro setu Gulbis iesāka ar veiksmīgām servēm un uzvarētu geimu, bet pie pretinieka serves viņš ieguva pirmo breikbumbu mačā. Dimitrovs to ar servi nekavējoties atspēlēja, bet nākamajās izspēlēs neļāva latvietim viņu nobreikot. Gulbis vēlreiz labi aizvadīja serves geimu, bet pēc tam ieguva divas breikbumbas un garā un skaistā izspēlē izmantoja pirmo no tām (3-1). Nākamo geimu latvietis 'paņēma uz nulles'. Gulbis bija atradis spēles pavedienu, kamēr Dimitrovs to bija pazaudējis. Sestajā geimā Latvijas tenisists, spēlējot pacietīgi, panāca 40:40 un, sagaidot pretinieka kļūdas, vēlreiz lauza pretinieka servi. Setu Gulbis noslēdza ar teicamu serves geimu.

Dimitrovs izšķirošo setu sāka ar spēcīgām servēm un droši uzvarētu geimu. Tikmēr Gulbis sāka ar divām kļūdām, tomēr nākamajās izspēlēs viņš bija veiksmīgāks. Tad Gulbis rupji kļūdījās pie tīkla, dodot Dimitrovam breikbumbu. To ar servi viņš atspēlēja, bet ar skaistām epizodēm latvietis neļāva pretiniekam iegūt breiku. Abi tenisisti uzvarēja pa geimam, bet piektajā geimā Gulbis skaistā manierē tika pie divām breikbumbām. Pirmo viņš neizmantoja, tāpat arī otro, un pēc šīs epizodes latvietis salauza raketi. Bulgārs nospēlēja veiksmīgi, "neatdodot" latvietim savu servi.

Gulbis turpinājumā pie savas serves ilgstoši spēkojās ar pretinieku, kurš neizmantoja breikbumbu. Gulbis svarīgākajā brīdī darbojās veiksmīgi. Pēc tam abi tenisisti savas serves geimus aizvadīja pārliecinoši, bet 11.geimā Gulbim izdevās tikt pie divkāršās breikbumbas. Bulgārs pirmo atspēlēja, tomēr ar otro piegājienu latvietis lauza pretinieka servi, izdarot teicami sitienu gar līniju. Gulbis mačam pielika treknu punktu ar "sauso" geimu, iekļūstot ceturtajā kārtā.

Tā bija Gulbja un Dimitrova trešā savstarpējā spēle. Pirmajā cīņā Roterdamā Gulbis bulgāru uzvarēja ar 6-4, 7-6 (7:3), bet Akapulko sacensībās latvietis piedzīvoja zaudējumu ar 6-4, 6-7 (2:7), 5-7.

Astotdaļfināla mačā Gulbis spēkosies ar spāni Roberto Bautistu Agutu, kurš ATP rangā ir 53.vietā. Par trešās kārtas pārvarēšanu Gulbis nopelnījis 90 ATP ranga punktus.

 


Написать комментарий