Pasākumi Finanšu izglītības nedēļas ietvaros notiks arī Daugavpilī

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Finanšu un kapitāla tirgus komisija sadarbībā ar Valsts izglītības satura centru un citiem partneriem, tai skaitā ar Daugavpils Izglītības pārvaldi, no 10. marta līdz 14. martam Latvijā otro reizi organizē Finanšu izglītības nedēļu.

Kā portālam Gorod.lv paziņoja Patērētāju tiesību aizsardzības centra (PTAC) Patērētāju informēšanas nodaļas vadītāja Sanita Gertmane, mūsu pilsētā pasākums Daugavpils un Daugavpils novada skolotājiem Daugavpils valsts ģimnāzijas telpās (Cietokšņa ielā 33) notiks 12. martā plkst. 15:00.

Pēc S. Gertmanes vārdiem mūsu valstī pastāv iedzīvotāju zināšanu trūkuma problēma – cilvēki nav iemācījušies pareizi lasīt līgumus un tikai pēc tam tos parakstīt, daudzi nezina, kur vērsties problēmu rašanās gadījumos, tādēļ bieži vēršas Patērētāju tiesību aizsardzības centrā, kad kāda uzņēmuma vainas situācijā nav.

„Mēs vēlamies izglītot patērētājus dažādos finanšu jautājumos, bet šajā gadījumā tie ir skolotāji, kuri var izplatīt informāciju skolās. Semināram būs informatīvs raksturs, mēs vēlamies pastāstīt ne tikai par patērētāju tiesībām, bet arī par atbildību” – atzīmēja Patērētāju tiesību aizsardzības centra speciāliste.

Jāatzīmē, ka Finanšu izglītības nedēļas ietvaros, visā Latvijā notiks lekcijas skolās, semināri pedagogiem, bet skolēni dosies ekskursijās uz finanšu iestādēm.     


Написать комментарий