Ušakovs: Labējās partijas izmanto situāciju Ukrainā, lai šķeltu Latvijas sabiedrību

foto: lat.mixnews.lv
foto: lat.mixnews.lv

Labējās partijas patlaban cenšas izmantot situāciju Ukrainā, lai paceltu nacionālistisku histēriju, kā arī pirms vēlēšanām nopelnītu sev punktus, intervijā portālam Mixnews.lv sacīja Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC).

Pēc Ušakova domām, vienīgais ceļš, kā atrisināt situāciju Ukrainā ir starptautiska izmeklēšana, lai atrastu vainīgos, kuri veica vardarbību pret cilvēkiem Kijevā un Krimā un attiecīgi sodītu viņus.

"Saskaņas pozīcija ir ļoti skaidra: pirmkārt, mēs esam pret jebkādu vardarbību, otrkārt, esam kategoriski pret to, ka jebkāds konflikts varētu tikt risināts ar militāra spēka pielietošanu," norādīja Ušakovs. "Nedrīkst pieļaut, ka mūsdienu Eiropā notiek militārs konflikts un jebkāda veida problēmas tiek risinātas ar varas paņēmieniem."

Runājot par vice-spīkera Andreja Kļementjeva (SC) atstādināšanu no parlamenta sadarbības grupas ar Ukrainu vadītāja amata, Ušakovs atzina, ka patlaban, uz Ukrainas notikumu fonā, ļoti aktīvi tiek apspriests scenārijs par to, ka "Saskaņas centra" biedri tiks atstādināti arī no pārējām amatiem Saeimā.

"Labējās partijas tagad šķels Latvijas sabiedrību un pie kā var novest sabiedrības šķelšana mēs ļoti labi redzam uz Ukrainas piemēra," uzsvēra Ušakovs.

Uz jautājumu, vai tādos apstākļos valstij izdosies saglabāt labas attiecības ar Krieviju, Rīgas domes priekšsēdētājs norādīja, ka, no vienas puses, mums ir paveicies, jo ir valstis, kuriem ir asāka pozīcija attiecībā pret Krieviju.

"Lietuva jau paspēja atsaukt savu vēstnieku, bet absolūtais vairākums no Eiropas Savienības valstīm uztur krietni neitrālāko pozīciju, piemēram, vai kāds ir dzirdējis Spānijas vai Portugāles pozīciju attiecībā pret Krieviju jeb Ukrainu? Daudzi patlaban izmanto iespēju paklusēt, tāpēc ka dažreiz vispār nevar saprast, kas tur notiek," sacīja Ušakovs.

Viņš uzsvēra, ka Latvijai vajag atcerēties, ka krīze Ukrainā kādreiz beigsies, bet attiecības ar Krieviju mums vajag saglabāt ilgtermiņā.

Portāls Mixnews.lv jau ziņoja, ka Krievija kopš pagājušās piektdienas faktiski okupējusi Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Smagi bruņoti Krievijas karavīri, tiesa gan, uniformās bez atšķirības zīmēm, bloķē visus Krimas stratēģiskos objektus, arī Ukrainas armijas daļas.

Kijeva jebkādus Krimas mēģinājumus rīkot referendumu pasludinājusi par nelikumīgiem, taču tajā pašā laikā Krievijas Valsts domē iesniegts likumprojekts, kas paredz atvieglot kārtību, kādā valstij pievienojamas jaunas teritorijas.


Написать комментарий