Eksperts: Sankcijas pret Krieviju radīs kaitējumu Vācijas enerģētikai

foto: db.lv
foto: db.lv

Ekonomisko sankciju ieviešana pret Krieviju, kura ir viens no svarīgākajiem gāzes piegādātājiem Vācijai, nopietni ietekmēs VFR pāreju uz alternatīviem enerģijas avotiem, paziņoja Vācijas Ekonomisko pētījumu institūta vadītājs Hanss Verners Zinns intervijā Vācijas izdevumam Passauer Neue Presse.

„Mēs nevaram atļauties šādu sankciju politiku tādēļ, ka pārejas procesā uz alternatīviem enerģijas veidiem mēs esam būtiski atkarīgi no Krievijas gāzes”, – teica ekonomists.

Pēc viņa domām ES sankcijas tikai kaitēs savienības dalībvalstīm. „Jebkurš mēģinājums izvest tādas valstis kā Ukraina no Krievijas ietekmes un saistīt ar Rietumiem ir naivs”, – domā speciālists.

Iepriekš VFR Federālās Tirdzniecības un rūpniecības palātu apvienības ārvalstu ekonomikas departamenta vadītājs Folkners Trainers paziņoja, ka stingrās ekonomiskās sankcijas, kā arī tirdzniecības attiecību pārtraukšana ar Krieviju var radīt Vācijai ievērojamu kaitējumu, – ziņo vz.ru.

Turklāt Vācijas ekonomikas pārstāvji aicināja Rietumus atteikties no sankcijām pret Maskavu situācijas Ukrainā dēļ. „Sankcijas nenovēršami novedīs pie atbildes sankcijām, bet to neviens nevēlas” – paziņoja Vācijas ekonomikas Rietumu komitejas izpilddirektors Rainers Lindners.


Написать комментарий