Aptauja: autovadītāji Latvijā nesteidzas ar riepu maiņu

foto: bmw.lv
foto: bmw.lv

Neskatoties uz to, ka sākot no 1.marta autovadītāji Latvijā tiek aicināti veikt riepu nomaiņu - no ziemas un vasaras riepām - aptaujas dati atklāj, ka autovadītāji ar to nesteidzas.

52% aptaujāto šoferīšu norāda, ka nesteidzas pāriet no ziemas uz vasaras riepām, jo nav droši par to, ka viņus nepārsteigs laika apstākļi.

Lai arī šādu viedokli vienlīdz pauž gan sievietes, gan vīrieši, tomēr pamatojums izteiktajam apgalvojumam atšķiras. Sievietes kā iemeslu norāda tieši nedrošības sajūtu, savukārt vīrieši kā argumentu min iepriekšējos gados gūto pieredzi.

29% aptaujāto autovadītāju norāda, ka riepu maiņu vispār neplāno veikt, jo ir izvēlējušies tā sauktās universālās (vissezonas) riepas. Savukārt 19% respondentu uzskata, ka par to vēl ir pāragri domāt.

Drošas braukšanas skolas vadītājs Artūrs Priednieks pauž līdzīgu nostāju, norādot, ka ar riepu maiņu steigties pagaidām nevajag, tomēr gataviem uz to ir jābūt. "Ir labāk pagaidīt ar riepu maiņu un padomāt par savu, kā arī citu satiksmes dalībnieku drošību, lai cīruļputenis mūs nepārsteidz nesagatavoti," stāsta Priednieks.

Līdzīgi domā arī citi auto jomas speciālisti, vienlaikus minot argumentus, kāpēc ieteicams laicīgi pāriet no ziemas un vasaras riepām. Lai arī saskaņā ar likumdošanu Latvijā ar ziemas riepām bez radzēm teorētiski var pārvietoties visu gadu, Goodyear kopā ar auto ekspertiem min 5 iemeslus, kāpēc ieteicams riepu maiņu veikt: ilgāks riepu kalpošanas laiks, lielāka drošība, zemāks degvielas patēriņš un CO2 izmešu līmenis, paaugstināts komforts, kā arī ceļu seguma saudzēšana.


Темы: , , , ,
Написать комментарий