Ukrainas basketbola vienība aicina izolēt Krievijas klubus no starptautiskām sacensībām

foto: z-city.com.ua
foto: z-city.com.ua

Ukrainas basketbola klubs Čerkasu "Mavpi", kurā lielu daļu šīs sezonas aizvadīja latvietis Ivars Timermanis, aicinājis starptautisko sabiedrību neatstāt Ukrainu vienu un izolēt Krievijas vienības no starptautiskām sacensībām, ziņo LETA.

Vēstulē, kas veltīta Starptautiskajai Basketbola federācijai (FIBA) un tās Eiropas nodaļai ("FIBA Europe), "Mapvi" komanda izteikusi lielu satraukumu par situāciju, ka "attīstījusies militāras agresija pret valsti".

"Krievijas Federācija veikusi iejaukšanos suverēnas valsts teritorijā un uzsākusi karu pret Ukrainas cilvēkiem, lai ieņemtu teritorijas un izveidotu nedemokrātisku režīmu. Tā ir rupja starptautisko tiesību pamatprincipu un valstu mierīgas līdzās pastāvēšanas principu pārkāpšana," teikts paziņojumā. "Uzskatām, ka Krievijas darbības pārkāpj sporta pamata funkcijas - nest mieru, cilvēcīgumu un godīgumu visām nācijām."

Uzskaitīto faktu dēļ "Mavpi" vienības vadība aicina FIBA un "FIBA Europe" izolēt Krievijas klubus un nacionālās komandas no starptautiskām sacensībām, līdz tiks izbeigta Krievijas militārā agresija Ukrainā.

"Šodien vairāk nekā jebkad Ukrainai nepieciešama palīdzība no civilizētās pasaules. Neatstājiet Ukrainu vienu ar agresoru," teikts paziņojumā.

Atsaucoties uz šo aicinājumu, sociālajos tīklos jau atbalstošu viedokli paudis latviešu basketbolists Kristaps Valters, rakstot, ka "FIBA vajadzētu diskvalificēt visas Krievijas komandas no Eiropas sacensībām".

Krievijas agresija Ukrainā jau skārusi arī Valtera pārstāvēto Ankaras "Kolejliler" komandu no Turcijas, jo šonedēļ paredzēto Eiropas kausa turnīra astotdaļfināla pirmo spēli ar Rolanda Freimaņa pārstāvēto Južnijas "Himik" komandu no Ukrainas, ko vada Kārlis Muižnieks, tā aizvadīs nevis Južnijā, bet Stambulā.

Timermanis "Mavpi" komandu pameta aizpagājušajā nedēļā. Rūpējoties par spēlētāja un viņa ģimenes drošību, puses abpusēji vienojās par līguma pārtraukšanu.

Ukrainas augstākajā līgā bez Freimaņa un Muižnieka pašlaik spēlē arī latvieši Jānis Strēlnieks, Mareks Jurevičus, Žanis Peiners un Andrejs Šeļakovs, bet par trenerim strādā Ainars Bagatskis, Agris Galvanovskis, Artūrs Štālbergs un Guntis Endzels.
 


Написать комментарий