Deputāts pievienojās cīņai ar „spaisiem” un pasludināja karu pret „legālo” narkotiku tirgotājiem

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Piektdien, 28.februārī, Saeimas deputāts Rihards Eigims, netālu no kura dzīvokļa nesen tika atvērts veikals, kas, iespējams, tirgo „legālās” narkotikas, organizēja reidu, kurā minēto veikalu apmeklēja pats deputāts, Pašvaldības policijas darbinieki, VUGD inspektori, žurnālisti.

Šai grupai bija pievienojies arī Daugavpils pilsētas domes deputāts Jurijs Zaicevs, kurš pirms kaimiņniecības ar šāda veida veikalu par šo problēmu īpaši neinteresējās, jo bija aizņemts ar globālākiem jautājumiem – izstrādāja pilsētas jaunatnes politikas attīstības koncepciju. 

Izrādījās, ka „spaisu” pārdošanas vieta veikalam nemaz nelīdzinās. Pie tā durvīm nebija izkārtnes un informācijas par darba laiku, prece tiek nodota pa lodziņu. Pārdevējs bija spiests ielaist telpā VUGD darbiniekus, kuri veica pārbaudi, tādēļ arī pārējie tika iekšā. Istabā bija novietots galds un kases aparāts, maisiņi ar maisījumiem un dīvāns – viss, ar ko bija aprīkotas puspagraba telpas.

Pārbaudes gaitā tika konstatēts, ka pārdevējam ir visi ar ugunsdrošību saistītie dokumenti, kā arī ugunsdzēšamais aparāts. Tomēr ugunsdzēsēji konstatēja dažus pārkāpumus, sakarā ar ko sastādīja atbilstošu protokolu. Pašvaldības policijas un Pārtikas un veterinārā dienesta pārstāvji savu pilnvaru ietvaros pārkāpumus nekonstatēja.

Pēc sarunas ar veikala pārdevēju Rihards Eigims paziņoja sekojošo: „Paldies žurnālistiem, kuri aktualizēja šo jautājumu, VUGD un Pašvaldības policijai. „Legālās” narkotikas ir ne tikai Daugavpils, bet valsts mēroga problēma, ar kuru jācīnās. Tādēļ mēs pasludinām karu pret „legālo” narkotiku tirgotājiem. Laiks rādīs, kas tajā uzvarēs. Nešaubos, ka tie būsim mēs. Pārdevējs nodos īpašniekiem, ka mūsu pilsētā viņiem vietas nav.

Daudzi teiks, ka pastāv likums, ka ir Saeimas deputāti, Domes deputāti, ka mēs neko nevaram izdarīt. Atbildēšu sekojoši. Kamēr likumi tiek pieņemti, šīs narkotikas pilsētā izplatīsies kā gaiss. Tādēļ jātiek galā pašu spēkiem. Rīkosimies saskaņā ar likumu, bet šādiem veikaliem mūsu pilsētā vietas nav. Ceru, ka Saeimas deputāti mani sadzirdēs. Ja mēs nevaram atrisināt šo problēmu valsts līmenī, tad mūsu valstī pastāv organizētā noziedzība.

Mēs karosim šī vārdā tiešajā nozīmē. Ja žurnālisti un pašvaldības struktūras vājās šādus veikalus, tie nevarēs strādāt. Iesaistīsim visu dienestus. Centīšos tikties ar veikala īpašniekiem, kuri ir rīdzinieki, un paziņot par mūsu plāniem. Lūdzu arī VID pievērst uzmanību šim veikalam”. 
Tāpat Saeimas deputāts paziņoja, ka veikala dokumentācija esot kārtībā, tomēr VUGD sastādīja aktu par konstatētajiem pārkāpumiem, kas ļauj cerēt, ka „točku” varēs slēgt.

Savukārt Pašvaldības policijas priekšnieka vietnieks Genādijs Kaminskis pēc reida paskaidroja, ka, uzzinot par „legālo” narkotiku pārdošanas vietu atvēršanu, policijas darbinieki pārbauda to dokumentāciju, kā arī pārbaudē iesaista Darba inspekciju, ugunsdzēsējus, sanitāros dienestus. Notiek patrulēšana. Ja Pašvaldības policijas rīcībā būtu papildus tiesiskie instrumenti, tā varētu izdarīt daudz vairāk, paskaidroja G.Kaminskis. Tikmēr policija cīnās galvenokārt ar „točkas” darba sekām, nomierina pārāk aktīvus un emocionālus pircējus, kuri nakts laikā traucē tuvumā esošo māju iedzīvotāju mieru.



Написать комментарий