Vēl viena jauna Daugavpils novada domes nodaļa palīdzēs labāk uzturēt pašvaldības īpašumus

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pateicoties izmaiņām Daugavpils pilsētas domes Īpašuma departamenta struktūrā tiks uzlabota pašvaldības ēku un telpu uzturēšana, paziņoja deputātiem 27.februārī notikušajā sēdē, kurā tika apstiprināts lēmums par departamenta restrukturizāciju.

Domes izpilddirektors Andrejs Kursītis paskaidroja, ka grozījumi tiks pieņemti vairāk nekā 30 departamenta nolikuma punktos un to rezultātā tiks izveidota jauna nodaļa – Īpašuma uzturēšanas un pārvaldīšanas nodaļa.

Jaunās nodaļas izveidošanas mērķis ir efektīvi un racionāli uzturēt un pārvaldīt pašvaldības īpašumus, dzīvojamo un nedzīvojamo fondu. Viens no galvenajiem fonda uzdevumiem ir izveidot vienotu pašvaldības īpašumu uzskaites sistēmu elektroniskās datu bāzes veidā, lai efektīvi pārvaldītu un apkalpotu īpašumus.

Patlaban pašvaldībai pieder vai atrodas tās lietošanā vairāk nekā 6 tūkst. īpašuma vienības, no kurām 4 100 ir dzīvokļi. A.Kursītis atzīmēja, ka jaunās nodaļas prioritātei jābūt dzīvojamā fonda jautājumu risināšanai.

Viņš apliecināja, ka jaunās nodaļas izveidošana neietekmēs budžetu, jo notiks esošā finansējuma ietvaros. Jaunas darbavietas netiks radītas, pienākumi tiks sadalīti departamenta darbinieku vidū.

Deputāte Natālija Petrova uzdeva jautājumu, kāds mehānisms tiks izmantots reorganizācijas mērķa sasniegšanai, jo darbinieki nemainīsies, papildlīdzekļi nav nepieciešami, tādēļ neesot skaidrs, kādā veidā tiks uzlabots departamenta darbs. Deputātei paskaidroja, ka visi nepieciešamie pasākumi esot norādīti struktūras nolikumā.

Vicemērs Pēteris Dzalbe atzīmēja, ka darbiniekiem būs papildus pienākumi, un, ja viņi nespēs tos veikt, notiks kadru maiņa. Runājot par jaunās nodaļas nepieciešamību, vicemērs paziņoja, ka patlaban neviens Domes speciālists nespēj atbildēt, cik daudz īpašumu pieder pašvaldībai un kāds ir to veids.

Aivars Broks arī atbalstīja šo ieceri, paziņojot, ka iepriekš Domē darbojās Reģistrācijas nodaļa un Atsavināšanas nodaļa, bet neviens nenodarbojās ar īpašumu jautājumiem, tādēļ esot nepieciešama jaunā nodaļa, pie šāda secinājuma nonākuši arī Kultūrvides darba grupas locekļi.

Deputātiem paskaidroja, ka jaunā nodaļa kontrolēs Domes iestādes – SIA „DzSKU”, kas apkalpo pašvaldībai piederošo dzīvojamo fondu, uzņēmumu „Labiekārtošana-D”, kas apkalpo kapsētas utt.

A.Kursītis atzīmēja, ka priekšlikums par jaunās nodaļas izveidošanu izskatīšanai tika nodots jau pagājušā gada pavasarī. Lēmuma projekta apstiprināšanu atbalstīja vairākums deputātu, N.Petrova atturējās.


Написать комментарий