Par negodīgu komercpraksi rosinās piemērot sodu līdz 100 tūkstošiem eiro

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Uzraudzības iestādes par negodīgas komercprakses īstenošanu turpmāk uzņēmējam varēs noteikt naudas sodu līdz 100 tūkstošiem eiro atkarībā no izdarītā pārkāpuma, paredz Saeimas Tautsaimniecības komisijas atbalstītie grozījumi Negodīgas komercprakses aizlieguma likumā.

Šie grozījumi vēl jāatbalsta Saeimā.

Parlamenta Preses centrā skaidro, ka likuma izmaiņas ļaus atbildīgajām iestādēm stingrāk uzraudzīt uzņēmumus, kā arī likt pārkāpējiem apstiprināt rakstveida apņemšanos novērst pārkāpumus, tostarp atlīdzināt patērētājiem nodarītos zaudējumus.

Likums papildināts ar jaunu noteikumu par kaitējuma atlīdzināšanu personai, kurai negodīga komercprakse nodarījusi kādu kaitējumu. Turpmāk par šādiem gadījumiem persona būs tiesīga celt prasību tiesā.

Likuma grozījumi noteiks, ka uzraudzības iestāde par negodīgu komercpraksi varēs atslēgt negodīgā komersanta domēna vārdu internetā, kā arī līdz pārkāpumu novēršanai apturēt uzņēmuma darbību.

Tāpat uzraudzības iestādes varēs izvērtēt komercdarbības labas prakses kodeksu un paust par to rekomendējošu viedokli un ieteikumus.

"Delfi" jau vēstīja, ka parlaments galīgajā lasījumā jau akceptēja grozījumus Reklāmas likumā, nosakot virkni normu, kas pastiprinās reklāmas uzraudzību


Написать комментарий