Pēc paša lielveikala iniciatīvas demontē Maxima burtus no grausta Zolitūdē

foto: db.lv
foto: db.lv

Lielveikalu tīkls Maxima piektdien demontē burtus Maxima no grausta Zolitūdē, kur pirms trim mēnešiem, iegrūstot jumtam, bojā gāja 54 cilvēki, Db.lv apstiprināja veikalu tīkla pārstāvis Jānis Beseris.

Viņš pauda, ka burtu noņemšana esot bijusi veikalu tīkla Maxima iniciatīva, taču šāds lēmums esot pieņemts «drošības apsvērumu dēļ». J. Beseris skaidroja, gruvešos vēl aizvien strādā cilvēki, un burti apdraudot viņu drošību. Demontāžas darbi esot sākušies jau pirms mēneša.

Kā Db.lv informēja Rīgas pilsētas būvvaldes pārstāve Ilze Žūka, lai ēkā veiktu kādas izmaiņas, kas skar konstrukcijas, šīs darbības ir jāsaskaņo ar pilsētas būvvaldi, skaidroja I. Žūka. Tādējādi, visticamāk, pats bijušā lielveikala Maxima grausts vismaz pagaidām netiks nojaukts.

Arī Valsts policijas pārstāvis Toms Sadovskis Db.lv apstiprināja, ka izkārtnes noņemšanas iniciatīva nākusi no lielveikalu ķēdes Maxima puses. Tā kā policijai izmeklēšanā izkārtnes noņemša nekādi netraucējot, šāda darbība tika atļauta, skaidro Sadovskis.

Tāpat viņš arī norādīja, ka, iespējams, nākotnē pati policija būtu aicinājusi izkārtni novākt, ja tā traucētu izmeklēšanas ietvaros veicamo eksperimentu realizēšanai.

Pats uzņēmums Maxima Latvija šo iniciatīvu komentēja šādi: «Darbs pie logotipa demontāžas procesa tika uzsākts aptuveni pirms mēneša, ņemot vērā drošības aspektu -  Zolitūdes traģēdijas norises vietā joprojām strādā policijas pārstāvji, tāpat tiek utilizētas preces, un tiek  plānots izmeklēšanas eksperiments. Tādējādi, lai atbrīvotu ēku no jebkādiem elementiem,  kas varētu apdraudēt apkārtējos, vai traucēt izmeklētāju darbu, tika uzsākts darbs pie logotipa demontāžas procesa.»

«Lai šo procesu uzsāktu bija nepieciešams atbildīgo valsts iestāžu un ekspertu apstiprinājums un attiecīgi iesniegta vajadzīgā dokumentācija, atļaujas saņemšanai,» Db.lv informēja Maxima Latvija pārstāvis Jānis Beseris.

Pērn 21. novembrī iebrūkot lielveikala Maxima jumtam, dzīvību zaudēja 54 cilvēki. Zolitūdes traģēdija ir lielākā Latvijā kopš neatkarības atjaunošanas.

Kā vēstīts, medija Latvijas Radio uzrunātie iedzīvotāji Rīgas veikalos atzinuši, ka Maximu izvēlas dažādu iemeslu dēļ - ir lētāk, tuvāk mājām, negribas, lai cilvēki pazaudē darbu.  Lai arī uzreiz pēc traģēdijas Maxima veikali bija krietni tukšāki, patlaban lielāko daļu pircēju veikals ir atguvis. Pēc traģēdijas Maxima veikalos apgrozījums bija krities vidēji par 20% un atsevišķos veikalos - pat vēl vairāk. Pirms aptuveni mēneša kritums jau esot bijis vidēji desmit procenti.


Написать комментарий