Agešins: Latvijā neviens īsti nezina, kas tieši notiek Ukrainā, tāpēc politiķiem nevajag uzdoties par ekspertiem 1

foto: mixnews.lv
foto: mixnews.lv

Latvijā neviens īsti nezina, kas tieši notiek Ukrainā, uzskata politikās apvienības "Saskaņas centrs" (SC) Saeimas frakcijas vadītāja vietnieks Valērijs Agešins, tāpēc viņš aicina politiķus "neuzdoties par ekspertiem šajā jautājumā".

Agešins aģentūrai LETA pauda viedokli, ka Saeima jau izdarīja visu, ko varēja izdarīt - janvārī deputāti vienbalsīgi nosodīja vardarbību Ukrainā un aicināja visas problēmas risināt miermīlīgā ceļā. "Un tagad sniegt kaut kādus gudrus padomus un pieņemt papildu deklarācijas man šķiet nepareizi," piebilda Agešins.

Politiķis uzskata, ka "tā ir Ukrainas iekšējā lieta un neviens Latvijā īsti nezina, kas tur notiek". Pēc SC pārstāvja domām, izskatās diezgan neprofesionāli, ka daži no politiķiem vai bijušajiem politiķiem pašlaik uzdodas par ekspertiem Ukrainas jautājumos.

Taujāts, kāda vēl rīcība no mūsu puses varētu sekot, Agešins sacīja, ka pārējais atkarīgs no Eiropas Savienības (ES). Mums jārīkojas līdzīgi, ka rīkosies ES, nevis vēl paust kādus atsevišķus viedokļus, tāpēc pašlaik SC izmantos iespēju paklusēt, rezumēja politiķis.

Tikmēr SC frakcijas vadītājs un Baltijas foruma prezidents Jānis Urbanovičs paziņojumā plašsaziņas līdzekļiem Saeimas frakcijas deputātu vārdā pauž dziļu līdzjūtību visiem Ukrainas iedzīvotājiem un Latvijas ukraiņiem sakarā ar traģiskajiem notikumiem uz Kijevas barikādēm.

"Pie katastrofālajiem notikumiem, kas pašlaik norisinās Ukrainā, noved gan varas rīcība, gan arī tās bezdarbība, tāpat arī provokācijas - gan no iekšienes, gan arī no ārienes. Tā tas viss ir. Taču par nekārtībām un bojāgājušajiem Ukrainas galvaspilsētā atbild tikai šīs valsts vara. Tieši pie varas esošie ir vainīgi tajā murgā, kas patlaban norisinās Kijevā un visā Ukrainā," norāda Urbanovičs.

"Mēs esam kopā ar Ukrainas tautu tās sāpēs, sērojam kopā ar viņiem un vēlam pēc iespējas ātrāk panākt savā pilsētā mieru un kārtību," teikts Urbanoviča paziņojumā plašsaziņas līdzekļiem.

Kā ziņots, Saeimas Eiropas lietu komisija un Saeimas Ārlietu komisija trešdien pieņemtajā paziņojumā pauž dziļu nožēlu un nosodījumu, ka sadursmju laikā Ukrainas galvaspilsētā Kijevā ir cietuši un bojā gājuši cilvēki, un norāda, ka vainīgie jāsauc pie atbildības.

Savukārt SC deputāti abās komisijās nepiedalījās balsojumos par šo paziņojumu, savukārt Eiropas lietu komisijas deputāts Nikolajs Kabanovs (SC) balsojumā bija pret šī paziņojuma pieņemšanu.

Jau ziņots, ka Briselē notiek Eiropas Savienības (ES) ārlietu ministru tikšanās, lai vienotos par kopēju rīcību Ukrainas krīzes risināšanā.

Tiek ziņots, ka ceturtdien Kijevas Neatkarības laukumā nogalināti vismaz 50 cilvēki. Protestētāji ceturtdienas rītā atspieda milicijas spēkus no Kijevas Neatkarības laukuma un ieņēma pozīcijas, kādās tie atradās otrdien pirms drošības spēku uzbrukuma.

Iepriekšējās dienās sadursmēs Kijevā dzīvību zaudēja 28 cilvēki un vēl daudzi simti tika ievainoti.


Написать комментарий

Saskaniesi klaji atbalsta nekartibas un slepkavibu Ukraina .