Mariuss ir liktenīgs žirafu vārds. Vēl viens Dānijas zooloģiskais dārzs plāno slepkavību 1

foto: AFP/Scanpix
foto: AFP/Scanpix

Dānijas Videbekas pilsētas zooloģiskajā dārzā tiek turēti divi žirafu tēviņi, un vienu no viņiem parka darbinieki sauc par Mariusu. Tādēļ, ka zooloģiskais dārzs ir kļuvis par Eiropas reprodukcijas programmas dalībnieku, tam piegādās žirafu mātīti.

Pēc zooloģiskā dārza darbinieku vārdiem 7 gadus veco Mariusu visdrīzāk nāksies iemidzināt. Varbūtība atrast viņam citu dzīves vietu ir pārāk maza tādēļ, ka dzīvnieks neatbilst reprodukcijas programmas prasībām, tāpat kā viņa Kopenhāgenas vārda brālis. Atstāt žirafi iepriekšējā vietā nebūs iespējams, jo tēviņi kausies mātītes dēļ, paskaidroja zooloģiskā dārza darbiniece, – ziņo prodmagazin.ru.

Lēmumu par žirafes likteni pieņems reprodukcijas programmas koordinators: „Ja mums tiks dots priekšraksts par Mariusa iemidzināšanu, mēs to izdarīsim”.

Tai pašā laikā uzreiz divi Krievijas reģioni piekrita paņemt žirafi Mariusu, ziņo ITAR-TASS. Pirmais atsaucās Čečenijas Republikas vadītājs Ramzans Kadirovs.

„Es ar satraukumu uztvēru informāciju par to, ka Dānijā vēlas nogalināt vēl vienu žirafi. Pirms vairākām dienām Dānijas Julandes zooloģiskajā dārzā izdomātu motīvu dēļ nošāva jaunu žirafi Mariusu. To redzēja bērni. Pēc tam sarīkoja asiņainu šovu, sadalot žirafi un izbarojot to zvēriem. Tagad tas var atkārtoties ar citu jaunu žirafi, kuru tāpat sauc par Mariusu”, – uzrakstīja R. Kadirovs sociālajos tīklos.

„Vadoties pēc humāniem principiem, es esmu gatavs pieņemt Mariusu, – atzīmēja Čečenijas vadītājs. – Mēs varam garantēt viņam labus turēšanas apstākļus un rūpes par viņa veselību. Ceram, ka šis priekšlikums atradīs pozitīvu zooloģiskā dārza vadības atbildi”.

Karēlijas zooloģiskais dārzs „Zoo–grīnparks” tāpat paziņoja par gatavību paņemt žirafi Mariusu ar vienu nosacījumu, ja tiks apmaksāti tā piegādes uz Krieviju izdevumi un tiks sniegta palīdzība visu birokrātisko procedūru kārtošanā. Zooloģiskā dārza direktore Jevgēnija Dobrjakova paskaidroja, ka, izvedot žirafi uz citu valsti, var rasties dažas problēmas, kuras ir saistītas ar dzīvnieku slimībām un izvešanas atļaujas saņemšanu.

Lielā telpa, kurā varētu dzīvot žirafe, Karēlijas zooloģiskajā dārzā pagaidām ir aizņemta, bet mēneša laikā to var iekārtot speciāli Mariusam. Ar dzīvnieka ēdināšanu neradīsies nekādas problēmas. „Protams, Karēlijā augļi neaug, bet kārklu zarus Āfrikas dzīvniekiem, kuri dzīvo mūsu zooloģiskajā dārzā, mēs sagatavojam paši. Tomēr lielāko dažādu maisījumu, dārzeņu un augļu daļu nākas pirkt”, – atzīmēja J. Dobrjakova.
Patlaban Karēlijas zooloģiskajā dārzā dzīvo vairāk nekā 30 sugu dzīvnieki. To vidū ir aļņi, zubri, antilopes, kamieļi, pāvi, fazāni un strausi.
Žirafes sadalīšanas gadījums Kopenhāgenas zooloģiskajā dārzā radīja Dānijas sabiedrībā sprāgušas bumbas efektu. Vairākums karalistes iedzīvotāju uzskata notikušo par pārmērīgi cietsirdīgu. Sašutušie Dānijas pilsoņi pieprasa atlaist no darba Kopenhāgenas zooloģiskā dārza direktoru, kurš nolēma izbarot žirafi lauvām un tīģeriem.


Написать комментарий

Jocīgie dāņi. Viņi nevarēja savākt naudu savā nabadzīgajā valstelē un kaut vai aizvest Mariusu uz Tanzāniju?