Daugavpils pilsētas domē „Ēnu diena” ilgs par vienu dienu vairāk

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā ziņots, trešdien, 12.februārī, Latvijā norisinās kārtējā karjeras izglītības akcija „Ēnu diena”.

Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes dati liecina, ka mūsu pilsētā akcijā piedalās apmēram 200 vidusskolēni, kuriem tika piedāvātas 112 vakances. Darba dienas laikā viņi „ēnos” dažādu profesiju pārstāvjus 29 pilsētas iestādēs un uzņēmumos.

Daugavpils pilsētas domes Sabiedrisko attiecību nodaļā portālam Gorod.lv paziņoja, ka pašvaldības struktūrās ar dažādu speciālistu darbu iepazīsies vairāk nekā 30 „ēnas”.

Vairākus gadus pēc kārtas īpašu interesi Daugavpils skolēni izrāda par Būvvaldes darbinieku (vadītāja, galvenā mākslinieka, vecākā būvinspektora u.c.) darbu.

Ļoti populārs vidusskolēnu vidū ir arī Daugavpils pilsētas domes lietu pārvaldnieces amats, kuru nesen ieņēma Vācu biedrības vadītāja Olga Jesse. Viņu „ēnos” 4 vidusskolēni.

Nedaudz mazāk „ēnu” būs pirmajam vicemēram J.Dukšinskim. Skolēni vēlas iepazīties arī ar Domes izpilddirektora A.Kursīša, deputātu V.Bojaruna un A.Nikolajeva, Dzimtsarakstu nodaļas H.Soldatjonokas darbu.

Savukārt Daugavpils pilsētas mērs J.Lāčplēsis šodien paliks bez „ēnām”, jo atrodas darba komandējumā, sakarā ar ko viņa „ēnas” iespēju iedziļināties pilsētas mēra darba specifikā izmantos ceturtdien, 13.februārī. Acīmredzot skolēni varēs apmeklēt kārtējo pilsētas domes sēdi un vērot ne tikai pilsētas mēra, bet arī pilsētas domes deputātu darbu.


Написать комментарий