DU profesore bibliotēkā atklātajā izstādē parādīja Latvijas ainavu skaistumu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Trešdien, 5.februārī, Latgales Centrālajā bibliotēkā (LCB) tika atklāta Daugavpils Universitātes (DU) profesores Aleksandras Šļahovas personālizstāde „Ainava”.

Neskatoties uz to, ka māksliniece dažādās izstādēs piedalās gandrīz 40 gadus, LCB Abonentu nodaļā viņas akvareļi tika izstādīti pirmo reizi.

Vairāk nekā 20 akvareļi, 16 no kuriem tiek izstādīti pirmo reizi, apbur ar savu neparastumu un svaigumu. Pati māksliniece šo tehniku atzīst par neparastu, jo tajā savienots vieglums, caurspīdīgums un noslēpumainums.

Kārtējās izstādes tematiku A.Šļahova izvēlējās tāpēc, ka Latvijas daba ir neparasti skaista un iedvesmo cilvēku, dot spēku risināt dažādas dzīves problēmas. „Mēs visi esam dabas bērni, un mums jāprot saskatīt tās skaistumu”, uzskata māksliniece.

Izstādes atklāšanas pasākumā piedalījās Kultūras pārvaldes vadītāja, Marka Rotko mākslas centra pārstāvji, DU pasniedzēji, kolēģi-mākslinieki, zinātnieki, kuri apbrīno A.Šļahovas talantu un ieguldījumu Daugavpils radošās vides attīstībā.

Mākslinieces darbi LCB būs apskatāmi līdz 3.martam.

Aleksandras Šļahovas dzimtā puse ir Dagda. Pēc Dagdas vidusskolas absolvēšanas māksliniece ieguva zīmēšanas, rasēšanas un mājturības skolotājas kvalifikāciju Vitebskas pedagoģiskajā institūtā. Pašlaik māksliniece A.Šļahova ir Daugavpils Universitātes Mākslas un dizaina katedras profesore, pedagoģijas zinātņu doktore, kas ir piedalījusies vairākās starptautiskajās konferencēs un ir daudzu zinātnisko publikāciju autore.



Написать комментарий