Sočos, izšaujot klaiņojošos suņus, cer izvairīties no negoda pasaules acīs

foto: bnn.lv
foto: bnn.lv

Kāds Krasnodaras apgabala kaitēkļu iznīcināšanas uzņēmums atklājis presei, ka tam ir līgums par pastiprinātu klaiņojošo suņu likvidēšanu Olimpisko spēļu laikā.

Uzņēmuma Basya Services ģenerāldirektors Aleksejs Sorokins sacījis, ka Sočos klīst tūkstošiem klaiņojošo suņu un ir gadījumi, kad tikuši sakosti bērni.

Intervijā ziņu aģentūrai Associated Press Sorokins arī pastāstījis, ka pagājušajā nedēļā apmeklējis olimpiādes atklāšanas ceremonijas mēģinājumu un redzējis, kā skatuves māksliniekus stadionā iztraucējis klaiņojošs suns, ko viņa uzņēmums pēcāk nošāvis.

«Dievs nedod kaut kam tādam notikt īstajā ceremonijā – tas būs apkaunojums visai valstij,» notikušo vērtē Sorokins.

Suņu izšaušanas iepirkumu 2013.gadā atbalstījis arī Krasnodaras apgabala deputāts Sergejs Krivonosovs, kurš uzskata: «Suņu aizvākšana no ielām ir Krievijas atbildība starptautiskās sabiedrības priekšā un to nonāvēšana ir ātrākais veids, kā atrisināt šo problēmu».

Soču pilsētas dome iepirkumu par klaiņojošu suņu izķeršanu un likvidēšanu izsludināja 2013.gadā, taču pret to stingri iestājās dzīvnieku tiesību aizstāvji. Pašvaldība solīja atteikties no nehumānās prakses un problēmu risināt, izveidojot dzīvnieku patversmes. Tomēr, kā vēsta Huffingon Post, jaunas dzīvnieku patversmes pilsētā nav izveidotas.


Написать комментарий