Dzejnieki romantiķi dziedāja par mīlestību un Baltkrieviju

foto: BKC
foto: BKC

„Sirdij nenāk miegs…” – šāds nosaukums bija 28.janvārī Baltkrievu kultūras centrā notikušajam Ludmilas Viļumas un Jevtihija Konopļova radošajam vakaram, ziņo BKC.

L.Viļumas dzeja par dzimto baltkrievu ciematu, kuru no zemes virsmas  nodzēsa karš, atklāja vakaru, turpinot literāro tikšanos virkni Baltkrievu kultūras centrā.

Ludmila Viļuma piedzima Mogiļevas apgabalā Baltkrievijā, par otro dzimteni viņai kļuvusi Latvija. Dzeju sāka rakstīt 2001.gadā, klajā nāca jau 12 dzejnieces darbu krājumi. Dziesmu autore, raksta dzeju un mūziku, pati lieliski izpilda savus darbus. Latvijas Krievu rakstnieku organizācijas locekle. Literārās prēmijas „Gada dzejnieks-2013” nominante.

L.Viļuma stādīja priekšā savu dzīves un radošā darba biedru – Jevtihiju Konopļovu. Viņš ir 14 dziesmu un divu dzejas krājumu autors. Latvijas Krievu rakstnieku organizācijas loceklis. Literārās prēmijas „Gada dzejnieks-2013” nominants. Viņa darbi tiek publicēti Maskavas, Rīgas un Daugavpils almanahos.

Ludmila Viļuma un Jevtihijs Konopļovs nolasīja mīļāko dzeju, kā arī ļoti sirsnīgi izpildīja savas dziesmas Sergeja Almakajeva muzikālajā pavadījumā. Radošajai savienībai dzeju veltīja baltkrievu dzejniece Anastasija Sazankova. Draugi dzejnieki sveica Ludmilu un Jevtihiju, dāvājot viņiem ziedus un dzeju.

Literāro vakaru ar baltkrievu tautas dziesmām rotāja vokālais trio „Ластаўкi” („Bezdelīgas”) un senioru ansamblis  „Спадчына” („Mantojums”) Tatjanas Pimenovas vadībā.

Baltkrievu kultūras centra direktore Žanna Romanovska pateicās dzejniekiem par  sadarbību un uzaicināja uz jaunu literāro vakaru, kas notiks 20.februārī plkst.18.00 Baltkrievu kultūras centrā – „Dzejnieka un žurnālista Valērija Samohvalova ceļojumu pieraksti” («Путевые заметки писателя и журналиста Валерия Самохвалова»).
 



Написать комментарий