Angļiem aizliegs smēķēt pie stūres

foto: autonews.ru
foto: autonews.ru

Drīzumā Anglijā var stāties spēkā likums, kurš aizliedz smēķēšanu automobilī. Atbilstošu likumprojektu izskatīšanai ir saņēmusi Lordu palāta. 

Saskaņā ar dokumentu smēķēt pie stūres būs aizliegts tikai gadījumā, ja mašīnā atrodas bērni. Sods par šo pārkāpumu sastādīs 60 mārciņas.
„Pieaugušie var patstāvīgi izlemt, vai viņi smēķēs automobiļa salonā. Tomēr šim lēmumam nav jāizplatās uz bērniem, kuri atrodas mašīnā.

Sabiedrībai jāaizsargā bērni no tabakas dūmiem” – televīzijas kanāla Ske News pateica Lielbritānijas veselības aizsardzības ministrs Endijs Bernems.

Jau ir zināms, ja likumprojekts netiks pieņemts šī gada laikā, to iekļaus nākamo vēlēšanu manifestā. Balsojums par likumprojektu notiks tuvākajā laikā, – ziņo autonews.ru.

Atgādināsim, ka līdzīgi pasākumi pērn tika piedāvāti arī Krievijā. Valsts domes Konstitucionālās likumdošanas un valsts celtniecības komitejas priekšsēdētāja vietnieks Vjačeslavs Lisakovs savā kompleksajā likumprojektā piedāvāja aizliegt smēķēšanu automobilī, ja tajā atrodas bērns vai grūtniece. Tomēr par šī likumprojekta likteni nekas nav zināms. 


Написать комментарий