Liels sals pagaidām netraucē Daugavpils skolēniem apmeklēt skolu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Ceturtdienas, 23.janvāra, rītā dažviet Latvijā gaiss bija atdzisis līdz -22 grādiem pēc Celsija skalas, liecina sinoptiķu dati.

Kā ziņots, saskaņā ar Profesionālās izglītības likumu skolēniem atsevišķos gadījumos attaisnojoša iemesla dēļ atļauts neapmeklēt skolu.

Piemēram, 1.-5.klašu skolēni var neapmeklēt izglītības iestādi, ja gaisa temperatūra ir zemāka par -20 grādiem. Savukārt 6.-12.klašu skolēni tiek atbrīvoti no nodarbībām, ja gaisa temperatūra ir zemāka par -25 grādiem.

Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldē (IP) portālam Gorod.lv paziņoja, ka patlaban pārvaldes rīcībā neesot informācijas, ka skolēni sala dēļ neapmeklē izglītības iestādes. Daudzus skolēnus līdz izglītības iestādei vecāki atved ar automašīnu, tādēļ apsaldēšana viņiem nedraud. Skolēni pret mācībām attiecas nopietni un saprot, ka vēlāk viņiem nāksies patstāvīgi apgūt noteiktu mācību vielu. Turklāt vecāki jūtas drošāk, ja viņu bērni atrodas skolā skolotāju uzraudzībā.

Pēc IP Veselības veicināšanas koordinatora Ruslana Bespjatija vārdiem, saskaņā ar sinoptiķu informāciju ceturtdien, 23.janvārī, Daugavpilī gaisa temperatūra nebija zemāka par -18...-19 grādiem, tādēļ informācijas par skolas kavēšanu sala dēļ IP rīcībā nav.

Bērnudārzi aukstā laikā strādā ierastajā ritmā, tikai, ja gaisa temperatūra ir zemāka par -10 grādiem, bērni netiek vesti pastaigā svaigā gaisā.


Написать комментарий