Bankas saņēmušas Ministru prezidenta pateicību par veiksmīgu eiro ieviešanu

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Latvijas Komercbanku asociācija (LKA) kā banku nozari pārstāvoša organizācija ir saņēmusi Ministru prezidenta pateicības rakstu par nozīmīgu ieguldījumu eiro ieviešanā Latvijā.

«Šis pateicības raksts pienākas visām bankām un visiem to darbiniekiem, kas nodrošināja Latvijā ērtu, raitu un efektīvu pāreju no latiem uz eiro. Šie cilvēki strādāja, nerēķinot darba stundas un meklējot pēc iespējas labākus risinājumus. Tāpat bankas nodrošināja ļoti veiksmīgu sadarbību ar valsti, gan sniedzot visu nepieciešamo informāciju, gan uzstādot un piepildot visaugstākos mērķus un izaicinājumus,» skaidro LKA prezidents Mārtiņš Bičevskis.

Kā norāda asociācija, gadumijā un latu un eiro vienlaicīgās apgrozības periodā no 1. līdz 14.janvārim iezīmējušās vairākas pozitīvas tendences Latvijas iedzīvotāju finanšu pakalpojumu izmantošanā. Liela daļa iedzīvotāju 2013.gada nogalē un janvārī kontā iemaksāto latu skaidro naudu eiro neizņēma, tā vietā būtiski biežāk norēķinoties ar maksājumu kartēm. Gan decembrī, gan janvārī aktīvi tika izmantoti naudas iemaksas bankomāti. Paralēli latiem jau janvāra sākumā tajos galvenokārt tika iemaksāti eiro. Rindas banku filiālēs bija daudz mazākas, nekā iepriekš plānots, jo vairums iedzīvotāju un uzņēmēju uzklausījuši banku aicinājumu rīkoties racionāli, lietojot elektroniskos norēķinu līdzekļus un nesteidzoties ar naudas maiņu.


Написать комментарий