Ohaio slepkavas ģimene tiesāsies ar varas iestādēm viņa „mokpilnā” nāves soda izpildes dēļ

foto: treideri.lv
foto: treideri.lv

ASV Ohaio štatā 53 gadus vecā Denisa Makgira ģimenei, kuram nesen izpildīja nāves sodu, ir nodoms tiesāties ar varas iestādēm radinieka „mokpilnās” bojā ejas dēļ. Par to ziņo Associated Press.

D. Makgirs tika atzīts par vainīgu par to, ka 1989. gadā izvaroja un nogalināja grūtnieci.

Kā tiek atzīmēts, nāves soda izpildīšanai pirmo reizi tika izmantota medicīnas preparātu kombinācija, pēc kuriem nāve iestājās vēlāk, nekā tika gaidīts. Tā tika konstatēta tikai pēc 25 minūtēm pēc preparātu ievadīšanas. No preparātu kombinācijas, kura tika izmantota agrāk, nācās atteikties, jo šo līdzekļu krājumi bija beigušies. To izmantošana spriedumu izpildei kļuva neiespējama.

Kā apgalvo D. Makgira advokāts, ka viņš arī iepriekš ziņoja, ka jaunā preparātu kombinācija var novest pie „skābekļa bada”, bet notiesātā nāve „būs agonija un mēģinājums ieelpot”.

Saskaņā ar esošajiem datiem pēc preparāta ievadīšanas notiesātais tik tiešām izdvesa skaņas, kuras liecināja par to, ka viņš nosmok.
Neviennozīmīgie jaunā preparāta raksturojumi un incidents ar D. Makgira nāves soda izpildi radīs jaunu strīdu vilni ap šo soda veidu un injekciju kvalitāti. Šogad Ohaio ir plānoti vēl pieci nāves sodi, tuvākajam no kuriem jānotiek 19. februārī.  


Написать комментарий